Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Autoverzekering Overijssel 6% goedkoper dan gemiddeld

Geplaatst op: 18 juni 2024

In 2023 betaalden inwoners van Overijssel 6% minder voor hun autoverzekering dan de gemiddelde Nederlander. Lees hier meer.

Autoverzekering Overijssel 6% goedkoper dan gemiddeld

Inwoners van Overijssel betaalden in 2023 bijna 6% minder voor hun autoverzekering dan de gemiddelde Nederlander. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. Gemiddeld kost een autoverzekering in Nederland ruim €74 per maand, terwijl de gemiddelde autoverzekering in Overijssel €70 per maand kost.

Toch is de autoverzekering in Overijssel iets duurder geworden. In 2022 betaalden de inwoners nog ruim € 64 per maand voor hun autoverzekering. Dat is in 2023 gestegen naar bijna € 70 per maand. Een verschil van ongeveer €6 per maand lijkt misschien weinig, maar op jaarbasis betaal je bijna een maand extra voor je autoverzekering.

Tip! De premies tussen autoverzekeraars verschillen flink van elkaar. Ga eerst je autoverzekering vergelijken op Geld.nl. Zo zie je direct de goedkoopste autoverzekering die het beste past bij jouw situatie!

Autoverzekering Overijssel goedkoper door lage criminaliteit

Dat een autoverzekering in Overijssel goedkoper is dan het landelijke gemiddelde, komt voornamelijk door de lage criminaliteit rondom auto’s en de dunbevolktheid van de provincie. Uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat Overijssel relatief weinig criminaliteit heeft rondom auto’s. Hierdoor lopen verzekeraars minder risico op schadeclaims. Dit lagere risico vertaalt zich in lagere premies voor de verzekerden.

Bovendien is Overijssel minder dichtbevolkt dan veel andere provincies, wat betekent dat er minder verkeer en daardoor minder kans op ongelukken is. Minder voertuigen op de weg vermindert de kans op botsingen en andere verkeersincidenten, wat wederom gunstig is voor verzekeraars en leidt tot lagere verzekeringskosten voor de inwoners. Verzekeraars houden rekening met deze factoren bij het vaststellen van hun tarieven, waardoor inwoners van Overijssel profiteren van lagere autoverzekeringspremies.

Overijssel in vergelijking met andere provincies

Overijssel staat op de 5e plaats van alle provincies als het gaat om de kosten van autoverzekeringen, wat betekent dat de provincie qua premiehoogte in het midden zit. De duurste autoverzekeringen vind je in Zuid-Holland, waar inwoners ruim 81 euro per maand betalen. Aan de andere kant van het spectrum ligt Friesland, waar de inwoners gemiddeld 57 euro per maand betalen voor hun autoverzekering.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500