Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zo maak je van een sporttoernooi een groot succes

Geplaatst op: 19 juni 2024

(Adv.) De kracht van sport mag niet worden onderschat. Sporten is in de eerste plaats gezond en veel mensen krijgen er een lekker gevoel van. Maar sporten heeft over het algemeen ook een sociale functie. Als je doet aan teamsport, dan leer je op een andere manier met mensen omgaan en dat is goed voor je ontwikkeling. Daarnaast draagt sporten ook bij aan de sociale cohesie in een stad of dorp. Mensen leren elkaar beter kennen, je kunt vrijwilligerswerk doen en zo zijn er nog meer zaken waar je aan kunt denken. 

Om de zoveel tijd een sporttoernooi organiseren is ook leuk om te doen. Een sporttoernooi is leuk voor de deelnemers én het publiek. Als je dit in Genemuiden gaat organiseren, dan wil je ongetwijfeld wel dat het een groot succes wordt. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? 

Maak de prijzen aantrekkelijk 

Als je bijvoorbeeld een darttoernooi organiseert, dan wil je natuurlijk zo veel mogelijk deelnemers. Hoe meer mensen meedoen, hoe beter dit is voor het gehele toernooi. Veel toernooideelnemers nemen dan immers ook publiek mee en dit is goed voor het café of sportcentrum dat het organiseert. Die maken dan meer omzet door de consumpties. 

Je trekt meer mensen aan door de prijzen aantrekkelijk te maken. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan leuke geldprijzen, maar ook een mooie trofee kopen en die uitreiken aan de winnaar behoort tot de mogelijkheden. 

Genoeg reclame maken 

Je kunt natuurlijk wel aantrekkelijke prijzen hebben, maar tegelijkertijd moeten mensen wel op de hoogte zijn van je toernooi. Anders komen er waarschijnlijk weinig mensen op af. Om die reden is het belangrijk om veel reclame te maken, maar hoe doe je dit dan? 

Welnu, als je een lokaal toernooi organiseert, dan kun je allereerst posters plakken. Voorzie de posters van alle relevante informatie en plaats ze op de juiste plekken. Denk bijvoorbeeld aan scholen, cafés in de buurt, het lokale dorpshuis en ga zo maar verder. 

Maar vergeet ook niet om gebruik te maken van de sociale media. Er is ongetwijfeld een lokale facebookgroep bij jou in de buurt en daar kun je een bericht plaatsen. Meestal is dit gratis. Ook moet je niet vergeten dat mond-tot-mond-reclame zeer effectief werkt. 

Een soepel verloop 

Als je genoeg reclame voor het toernooi hebt gemaakt, dan is het vervolgens relevant dat je een goed visitekaartje afgeeft. Een soepel verloop van het toernooi voorkomt frustraties. Daarom is het belangrijk om de rollen goed te verdelen en maak ook gebruik van handige software, zodat je snel schema’s kunt invullen. Als het toernooi soepel verloopt, dan is de kans groot dat de deelnemers een andere keer ook weer meedoen en dat is positief te noemen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500