Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bijenvolk Simondsstraat krijgt nieuw onderkomen

Geplaatst op: 22 juni 2024

foto: Jannes van den Berg

Een compleet bijenvolk is vandaag verkast. De insecten hadden zich bijeen gepakt aan de Simondsstraat, waar de bewoner van het huis een deskundige uit IJsselmuiden had ingeschakeld. Diegene kwam vanmorgen naar Genemuiden om het bijenvolk, inclusief koningin, mee te nemen naar een rustigere plaats.

Een gemiddeld bijenvolk, ook wel een bijenkolonie genoemd, kan in grootte variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals het seizoen en de gezondheid van de kolonie. Over het algemeen bestaat een gezonde bijenkolonie in de zomer, wanneer het aantal bijen op zijn hoogtepunt is, uit ongeveer 20.000 tot 60.000 bijen. Dit omvat de koningin, werkbijen, en darren (mannetjesbijen).

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500