Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Valpartij maakt voortijdig einde Europacup Maud de Jong

Geplaatst op: 24 juni 2024

Vrijdag 21 juni was de eerste dag van de Europacup Inline Skaten in Heerde. Onder een waterig zonnetje werd het toernooi geopend met een 200 meter Dual tijdrit. In haar categorie moest Maud de Jong meteen in de eerste rit acte de préséance geven. Dat deed ze voortreffelijk met een nieuw pr van 21.530 seconden.

Helaas begon het tijdens de zevende van de 24 ritten te druppelen en nadat de wedstrijd eerst enige tijd werd stilgelegd, werd er besloten ook de eerste zeven ritten over te rijden. Maud kwam niet meer aan haar tijd en viel net buiten de beste twaalf rijdsters die naar de volgende ronde door mochten. De te verrijden puntenkoers later op de dag werd afgeblazen in verband met de aanhoudende regen en verplaatst naar de zaterdag.

Ook op de zaterdag begon Maud sterk. Op de 500m+ D zette ze de negende tijd neer in het sterke internationale deelnemersveld. Genoeg om met de beste zestien door te gaan naar de kwartfinales. Ondanks dat Maud haar eigen tijd met bijna een seconde scherper stelde lukte het haar niet om bij de eerste twee van haar serie te eindigen en werd ze derhalve, met de zevende tijd van het toernooi, uitgeschakeld.

Daarna ging het in de puntenkoers helemaal mis. Tot halverwege reed Maud voorin de groep mee, toen ze in de bocht werd aangetikt en ten val kwam.  Ze was dusdanig gehavend dat ze het vervolg van de rit en de rest van het toernooi van de zijkant moest bekijken. Een vroegtijdig einde van een goed gereden, maar pechvol toernooi.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500