Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Waarom is een kerstpakket voor werknemers zo belangrijk?

Geplaatst op: 25 juni 2024

(Adv.) Het kerstpakket is een jaarlijks hoogtepunt. Meestal ontvangen werknemers het pakket in de week voor kerst zodat ze met de feestelijke producten in het pakket gezellig kerst en oud en nieuw kunnen vieren met hun gezin, familie of vrienden. Bedrijven die een kerstpakket bestellen voor het personeel besteden hier doorgaans veel aandacht aan. Er wordt met zorg een pakket uitgekozen of samengesteld. Er zijn bedrijven die zich hier speciaal op toeleggen. Hier kan een werkgever kiezen uit verschillende kerstpakketten in diverse prijsklassen en met verschillende samenstellingen. Op die manier is er altijd een kerstpakket te vinden dat aansluit bij de wensen van zowel de gever als de ontvanger.

Waardering door de werkgever

Natuurlijk krijg je als medewerker elke maand salaris. Daar werk je voor. Maar juist een beetje extra waardering doet het personeel vaak enorm goed. Je hoeft als werkgever echt niet met een pakket aan te komen dat een fors bedrag heeft gekost. Een gemiddeld bedrag is vaak meer dan prima. Je kunt jaarlijks een vastgesteld bedrag belastingvrij besteden aan kerstpakketten en andere belastingvrije schenkingen aan het personeel. Overschrijd je dit bedrag dan moet hier wel belasting over worden betaald. Geef je een kerstpakket aan zakelijke relaties dan kun je dit boeken als representatiekosten en mag de BTW worden afgetrokken.

Gepersonaliseerde pakketten

Een origineel kerstpakket wordt vaak extra gewaardeerd. Als het pakket niet de standaard inhoud heeft dan zal een medewerker nog meer verrast zijn. Natuurlijk kun je het niet iedereen naar de zin maken. Er zijn mensen die geen alcohol drinken en dus niet blij zijn met een fles wijn, of die geen vlees eten en het blikje borrelworstjes dus niet zullen openmaken. Dan zijn er nog mensen die een dieet volgen zonder gluten of zonder lactose. Hier kun je wel iets mee. Je kunt een leuk en origineel kerstpakket bestellen dat geen producten bevat met lactose of gluten. Het goede nieuws is dat je deze natuurlijk ook kunt geven aan mensen die geen dieet beperkingen hebben.

Een duurzaam kerstpakket

Duurzaamheid is een belangrijk item voor veel bedrijven. Ook dit kun je doorvoeren in het kerstpakket. Je kunt je kerstpakketten laten verpakken in iets dat de ontvanger kan blijven gebruiken, een krat, een mand of een leuke tas. Daarnaast kun je kiezen voor fair trade producten of biologische producten. Zeker als je de onderneming als duurzaam presenteert is zo’n keuze niet meer dan logisch. Ook zakelijke relaties kun je zo’n pakket sturen. Naast het personeel worden ook zij niet vergeten. Met een kerstpakket benadruk je de waardevolle relatie die je met deze medewerker of het bedrijf hebt. Duurzaamheid zal de komende jaren een steeds grotere rol gaan spelen. Producten die op een verantwoorde manier zijn gemaakt passen bij een verantwoorde manier van ondernemen. Ook steeds meer werknemers hangen een duurzame en milieubewuste levensstijl aan. Daar past zo’n kerstpakket dus perfect bij.

 

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500