Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

HSV maakt vissen voor iedereen toegankelijk dankzij steiger voor mindervaliden

Geplaatst op: 28 juni 2024

Meer dan tevreden zijn ze, de vrijwilligers van hengelsportvereniging (HSV) Het Zwarte Water. Vrijdagmiddag is namelijk de onlangs aangelegde steiger voor mindervaliden geopend. Daar werd gelijk gretig gebruik van gemaakt door heren uit woonzorgcentrum De Meente.

Het plan voor een goed toegankelijke steiger ontstond terwijl de visvereniging bezig was met de aanleg van een nieuw clubgebouw. “Er lag hier altijd al een kleinere vissteiger, maar die was oud en versleten. Binnen de vereniging leefde het idee dat we graag een steiger wilden aanleggen waar ook ruimte zou zijn voor scootmobiels en rolstoelen”, vertelt voorzitter Jan Beens.

Zo gezegd, zo gedaan. Het afgelopen voorjaar is de steiger, met dank aan financiële impulsen uit het bedrijfsleven, gerealiseerd. “Dames kunnen in de Meente haken en breien, maar voor mannen waren er simpelweg minder dingen te doen. Daarom kunnen ze nu in een groepje per bus hier naartoe komen. Toilet en koffieruimte liggen 15 meter verderop, dus het is hiermee een ideale voorziening voor een middagje vissen”, zegt Beens.

Wethouder Maarten Slingerland opende de vernieuwde steiger door een hengeltje uit te gooien. Hij noemde het ‘fantastisch’ dat de hengelsporters op deze manier het vissen voor iedereen toegankelijk maken. “De vereniging en het bedrijfsleven hebben hier samen de schouders onder weten te zetten met een prachtig resultaat”, concludeert Slingerland tevreden voordat zijn dobber het wateroppervlak bereikt.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500