Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Twintig euro korting bij aankoop van vast plant materiaal

Geplaatst op: 2 juli 2024

Tegels maken plaats voor bloembakken aan de Benninkstraat.

Inwoners die hun tuin willen vergroenen en die meedoen aan het NK Tegelwippen, krijgen € 20 korting op aanschaf van vast plant materiaal.

De gemeente legt uit: “Meldt uw gewipte tegels aan op de website van het NK Tegelwippen en kom met de bevestigingsmail van uw aanmelding langs bij de Welkoop aan de Burgemeester Malcorpslaan 1 in Hasselt om uw plantgoed te halen.”

De gemeente Zwartewaterland doet voor de 3e keer op rij mee met het NK Tegelwippen. Bij dit NK gaan inwoners en gemeenten samen aan de slag om Nederland groener en klimaatrobuuster te maken. Iedereen kan meedoen door tegels uit hun tuin te ‘wippen’ en te vervangen voor bloemen of planten.

Een groene tuin is niet alleen leuk om naar te kijken, maar biedt ook veel voordelen. De gemeente heeft daarom ook dit jaar weer een aantal acties om haar inwoners en ondernemers een handje op weg te helpen, waaronder deze kortingsactie.

De korting geldt alleen op vaste planten (niet voor één- jarige planten). Vaste planten komen namelijk ieder voorjaar weer op. Daardoor hoeft u niet telkens nieuwe planten te kopen. Verder dienen vaste planten vaak als bodembedekkers. Deze planten zorgen ervoor dat de bodem minder snel uitdroogt. Dit voorkomt onkruid. Sommige planten doen het beter op een zonnige plek in de tuin, andere planten juist in de schaduw.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500