Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bibliotheek stapt in wereld van moderne technologie

Geplaatst op: 8 juli 2024

De Bibliotheek Zwartewaterland stapt de komende periode in de wereld van de moderne technologie. Met workshops in de Bibliotheek Hasselt, Zwartsluis en Genemuiden krijgt jong en oud de kans om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de 3D-printer, de robotmuis en de lasersnijder.

Op woensdag 10 juli 2024 is er om 14.30 uur een workshop ‘Print je eigen tekening in 3D’ in de Bibliotheek Hasselt. In een speciale app maken kinderen van 8 tot 12 jaar een tekening, die ze vervolgens in 3D kunnen uitprinten. Deelname aan deze workshop kost 1,50 euro per kind. Graag vooraf aanmelden via de website www.mijnbieb.nl/agenda.

Robotmuis

Speciaal voor kinderen van 4 tot 8 jaar is er de workshop ‘Programmeren met onze robotmuis’, op woensdag 24 juli 2024 om 10.00 uur in de Bibliotheek Zwartsluis en op vrijdag 26 juli 2024 om 10.00 uur in de Bibliotheek Hasselt. Tijdens deze workshop leren de kinderen spelenderwijs hoe zij de routekaart in het koppie van de robotmuis kunnen programmeren. Deelname aan deze workshop kost 1,50 euro per kind. Graag vooraf aanmelden via de hiervoor genoemde website.

Boekenlegger

Op donderdag 25 juli 2024 is er van 10.00 tot 11.30  uur de workshop ‘Personaliseer je eigen boekenlegger’ in de Bibliotheek Genemuiden. Jong en oud is van harte welkom om op de laptop boekenlegger te ontwerpen om deze vervolgens met de lasersnijder te graveren. Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500