Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Na rotonde volgt aanleg fietspad aan Nieuwe Weg

Geplaatst op: 8 juli 2024

De rotonde tijdens de aanleg, vorige maand.

In februari startte aannemer Schagen Infra met de aanleg van een rotonde op de Nieuwe Weg tussen Genemuiden en Hasselt. In opdracht van de gemeente Zwartewaterland komt hier een extra aansluiting van bedrijventerrein Zevenhont op de N759. Sinds afgelopen week maakt verkeer er gebruik van. 

Via een tijdelijke weg kon verkeer altijd langs de werkzaamheden rijden. Nu het grootste deel van de rotonde aangelegd is, kan de tijdelijke weg worden verwijderd. Pas daarna is het mogelijk om het bedrijventerrein op de rotonde aan te sluiten. Hieraan wordt vanaf volgende week gewerkt. Na de bouwvakvakantie gaat de afslag open.

Nieuw fietspad

Daarmee is het project nog niet klaar. Na de zomervakantie begint Schagen Infra met de aanleg van een fietspad vanaf het bedrijventerrein richting de rioolwaterzuivering. Zo zijn de aanliggende bedrijven ook per fiets comfortabel en veilig bereikbaar. Vanaf eind september kan fietsverkeer gebruikmaken van het betonnen pad van 3 meter breed.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500