Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gesprekken over beter cao tapijtsector lopen ondanks staking ‘moeizaam’

Geplaatst op: 9 juli 2024

Naar schatting 100 mensen hebben vandaag meegedaan aan de ’tapijtstakingen’ die in Genemuiden en Hasselt werd gehouden. Dat meldt Paul van Boxtel namens de FNV aan deze site. Ondertussen verlopen de onderhandelingen met de tapijtgiganten ‘moeizaam’ volgens de vakbondsman.

“We hadden niet verwacht dat we relatief veel mensen op de been zouden krijgen”, erkent Van Boxtel, verwijzend naar de loyale mentaliteit van werknemers richting werkgevers in Genemuiden. “Maar dit is een duidelijk signaal. Leden eisen een cao met een loonsverhoging van 6,2% en nog eens € 100 per maand”, aldus Paul van Boxtel. Verder willen de werknemers dat hun salarissen voortaan meestijgen als de inflatie omhooggaat (automatische prijscompensatie) en een goede regeling om eerder te kunnen stoppen bij zwaar werk. De bestuurders van tapijtbedrijven willen volgens FNV op dit moment niet verder gaan dan een verhoging van 4 procent.

De staking begon dinsdagochtend om 06.00 uur en duurt tot woensdagochtend 06.00 uur. Werknemers van Betap, Condor Carpets, Vebe, Vadain, Edel Carpets, Timzo en Robusta kregen een uitnodiging om mee te doen aan de staking.

Condor Group, het bedrijf waar nagenoeg alle Genemuider tapijtfabrieken onder vallen, heeft (nog) geen reactie gegeven op vragen vanuit de redactie.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500