Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Pieter Zandt zamelt 23.000 euro in voor Hulp Vervolgde Christenen

Geplaatst op: 9 juli 2024

Bijschrift bij foto: Drie leerlingen overhandigen de cheque aan Teunard van Eldik van de werkgroep Kampen.

De 250 leerlingen van de Pieter Zandt scholengemeenschap uit IJsselmuiden hebben zich in de maand juni ingezet voor stichting Hulp Vervolgde Christenen. Op woensdag 12 juni werd er ‘s middags een markt georganiseerd. Leerlingen brachten hun koopwaar aan de man en organiseerden activiteiten. Zo was er bijvoorbeeld een bruidsmodeshow.

Naast de markt hebben de leerlingen ook op andere manieren geld ingezameld. Ruim honderd leerlingen deden mee met een sponsorloop, een klas liep van Genemuiden naar school, een groep meiden organiseerde een skeelertocht en leerlingen deden klussen.

Op woensdag 3 juli werd de eindopbrengst bekend gemaakt en is de cheque overhandigt aan stichting Hulp Vervolgde Christenen. De acties hebben in totaal € 23.000,00 opgebracht. Dit bedrag is bestemd voor weeskinderen in Zuid-Soedan.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500