Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Openluchtdienst aan Kettingweg

Geplaatst op: 10 juli 2024

(Ingezonden) Op D.V. zondag 14 juli zal om 10:30 uur weer een Openluchtdienst plaatsvinden. Deze dienst vervangt de dienst in het Hervormd Centrum en wordt sinds enkele jaren gehouden, vlak voor de zomervakantie, in het weiland van de familie Roeland aan de Kettingweg 8. Het begint dus een uurtje later dan normaal, om te voorkomen dat we natte voeten krijgen. (De dienst gaat overigens niet door als het slecht weer is: in dat geval is er gewoon op de normale tijd dienst in het Hervormd Centrum, maar dat zullen wij dan kenbaar maken via de kerk-app en sociale media.)

Dit jaar zal de dienst worden geleid door Ds. J.W. Verboom uit Apeldoorn. Hij hoopt tijdens de preek stil te staan bij het thema ‘Simson & Delila’. Een spannend onderwerp over hoe een zonde in het leven van mensen heel klein kan beginnen en zich vervolgens kan opbouwen tot iets groots. Dominee Verboom schreef hierover het volgende:

Het kat en muis spel. Daar lijkt het op in de gevaarlijke liefde, die Simson heeft opgevat voor Delila. Het lijkt wel een film van een sterke man die zijn kracht verliest in de schoot van een aantrekkelijke vrouw. De vrouw wordt op haar beurt door het grote geld aangetrokken, ze kan zogezegd miljoenen verdienen. Ze doet een machtsgreep naar de mens Simson. De relatie van Simson en Delila is er één van verleiding, emotionele manipulatie en bedrog van beiden kanten. De zonde stapelt zich op en grijpt om zich heen. Zoals zonde zich vaak opbouwt vanuit iets kleins: ‘Ach, wat maakt het uit wanneer ik dit doe…’ Simson denkt het baas te zijn, speelt te hoog spel met zijn heilige nazireeër-geheim, bedroeft de Geest, en raakt daarmee in Delila’s spinnenweb verstrikt. Het is als kat en muis, waarbij de kat in het nauw komt. Tot de duivelse Delila hem klem heeft in haar schoot. En o nee, de kapper knipt de zeven prachtige lokken haar. Kaal ligt hij daar! Een diepingrijpend beeld van ‘onze’ Simson. ‘De Heere is van hem geweken.’ (16:20) We zingen in de dienst: ‘Laat Uw Heilige Geest van mij niet scheiden.’ Hoe waak je voor opgaan in lust, in het verder uitbouwen van verkeerde stappen in je leven? ‘Bekleed u met de Heere Jezus Christus en verzorg het vlees niet om begeerten op te wekken!’ (Rom. 13:14)

Bent u, ben jij er ook bij? Van harte welkom om deze dienst mee te maken!

Een hartelijke groet van de Evangelisatiecommissie

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500