Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Mevrouw van Rees viert 100e verjaardag

Geplaatst op: 11 juli 2024

Mevrouw van Rees – Naberman vierde afgelopen week haar honderdste verjaardag. Burgemeester Eddy Bilder bracht de felicitaties over aan de inwoonster van Genemuiden wiens wieg in 1924 aan de Langestraat stond.

Elizabeth (Lize) Naberman trouwde in 1943. Op relatief jonge leeftijd, maar hierdoor hoefde haar man niet naar Duitsland om daar te gaan werken. Echtpaar Van Rees had een boerderij en naast het zorgen voor de zes kinderen was ze jarenlang actief op het erf. Tot haar 70e molk ze nog altijd de koeien.

Al op jonge leeftijd had Elizabeth van Rees – Naberman belangstelling voor alles wat in de wereld gebeurde. Ze spelde als het ware de krant en lag in de Tweede Wereldoorlog wakker van alles wat er gebeurde rondom de concentratiekampen. “Ze heeft een groot empatisch vermogen en daardoor klinkt vaak een vriendelijk woord”, vertellen haar kinderen. Daarnaast zorgde mevrouw Van Rees graag voor ouderen die zelf geen kinderen hadden.

Ondanks dat de 100-jarige inmiddels broos is geworden, zijn haar naasten erg dankbaar dat ze (o)ma nog altijd in hun midden mogen hebben.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500