Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Good2Know

vrijdag 6 maart 2015 -19:30 - 22:30

Voor het eerst wordt vrijdag in d’Overtoom het evenement ‘Good2Know’ gehouden. “We doen dit naar een bestaand concept”, vertelt Gerald Merkus, één van de organisatoren. “In Hardinxveld-Giessendam en Best worden al soortgelijke avonden gehouden.”

Mensen tot nadenken zetten, dat is het doel dat de organisatoren voor ogen hebben. Gerald en Steven Visscher, ook één van de initiatiefnemers, raakten geïnspireerd door een boekje van Arie de Rover. ‘Leven na de genadeklap’ is de titel daarvan. “Dat heeft ons aan het nadenken gezet”, zegt Steven. “Hij gebruikt een heel andere benadering dan wij gewend waren. Het geloof ziet hij als relatie. Na het lezen keken we (Steven en Gerald, EK) elkaar aan en zeiden: ‘Dit is bijzonder, hier moeten we wat mee doen’.” Arie de Rover is dan ook de spreker vrijdagavond.

De mannen kwamen in contact met Arie de Rover toen die het seizoen van de lidmatenkring van de Hervormde kerk in Genemuiden afsloot. In november 2014 leidde het tot een samenwerking van mensen die ‘Good2Know’ organiseren. “We hebben willekeurig een aantal mensen uitgezocht. In januari waren we met een man of acht. Die waren allemaal enthousiast”, glundert Gerald. “Nu komen we op gezette tijden bij elkaar.”

Hoeveel mensen er komen, dat is de grootste vraag. “We zijn blij als er 100 mensen komen”, zegt Steven. “We hoorden van een meisje dat ze haar verjaardag verzette omdat ze eerst naar de Overtoom ging. Kijk, dat zijn mooie dingen.”

Genemuiden is een pilot, benadrukken de mannen. “We weten dat er in Zwartsluis behoefte is aan zulke avonden. Maar omdat wij, als organisatoren, allemaal uit Genemuiden komen, hebben we zoiets van ‘eerst dit maar eens’. En als het dan niks wordt, dan was het leuk maar houdt het op.”

‘Good2Know’ is een evenement dat zich toespitst op de jongerencultuur. Minimumleeftijd is 16 jaar, zo staat op de verspreide flyers. “Dat is een richtlijn. Als er iemand van veertien met zijn ouders komt, dan gaan we diegene echt niet weigeren”, aldus Steven.

Ook voert het geloof geen boventoon. “Iemand die niks met het geloof heeft, kan zich hier ook thuisvoelen. We gaan het er niet te dik opleggen”, vult Gerald aan. “We houden het dan ook bewust niet in een kerk, maar in een neutraal gebouw, d’Overtoom.”

“Er worden gewoon dingen verteld die je dagelijks tegenkomt”, zegt Steven over de avond. “We willen dat de avond zo is dat het iedereen kan inspireren. Zoals het boek ‘leven na de genadeklap’ een andere manier van benaderen heeft, zo is dat vrijdagavond ook zo.”

De organisatoren hebben flyers verspreid, met daarop ‘Good2Know’ en een link naar Twitter en Facebook. “Niks erbij”, zegt Gerald. “We zijn vorige week pas een beetje gaan vertellen wat het is. Ook nu willen we de spanning er nog een beetje inhouden. Het wordt vanzelf wel bekend wat het is.” Bewust kozen ze voor een Engelse naam. “Zodoende spreekt het de jeugd wat meer aan.”

Gegevens

Datum:
vrijdag 6 maart 2015
Tijd:
19:30 - 22:30