Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Juust bij d’ Olde Soldoat

zaterdag 21 januari 2017 -21:00 - 23:00

Zaterdagavond 21 januari speelt streektaalband “Juust” samen met de Genemuider pop/rock coverband “Uncle John” en een aantal leden van dweilorkest “d’Hakkapel” uit Hasselt in Café d’olde Soldoat. We blikken vooruit met Martin Bakker , gitarist van Juust.

“We vonden dat we het nog een keer moesten doen”, antwoordt Bakker op de vraag waarom Juust samen met enkele leden van d’Hakkapel optreedt in DOS. Tijdens het steektaalfestival “Eikoerei” vorig najaar bracht de band een repertoire van klassieke soulnummers vertaald in het Gaellemunigers. En soulnummers zonder blazers sectie, dat kan natuurlijk niet. Vandaar dat de band hulp kreeg van enkele leden van “d’Hakkapel” uit Hasselt. Voor de gelegenheid was zelfs de bandnaam veranderd in “Juust&Friends”. Tot groot genoegen van het toegestroomde publiek dat aangenaam verrast was. Hoewel niet alle Juust fans op de hoogte waren van het samenwerkingsverband. “Sterker nog, er kwamen in de weken na het optreden diverse mensen naar ons toe met de mededeling: A’k dat ewiet’n had, waa’k zeker koom’ kiek’n”, aldus Bakker.

Voor die groep is er zaterdag 21 januari  een herkansing in d’olde soldoat, want dan speelt Juust die soulset nog een keer. Maar dat is nog niet alles. Ook de Genemuider formatie “Uncle John” treedt die avond op in DOS. Deze relatief nieuwe band speelt met veel enthousiasme pop/rock covers. Bakker: “Nu is het zo dat Juust gitarist Jerry Hoekman de drummer is van de “Uncle John” en deze avond leek ons een mooie gelegenheid om de krachten te bundelen en met beide bands op treden”.

Gedurende de avond zullen de twee bands elkaar afwisselen. Het belooft dus een gezellige avond te worden, met afwisselend Streektaalmuziek van Juust, Soulklassiekers van Juust&

Gegevens

Datum:
zaterdag 21 januari 2017
Tijd:
21:00 - 23:00