Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open Monumentendag

zaterdag 12 september 2015 -10:00 - 17:00

Hoe zit het met die Raadstafel uit 1645? En wat is toch een schotbalkenloodsje? Dit en nog veel meer zaken zijn te ontdekken tijdens de Open Monumentendag in Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis op zaterdag 12 september. In deze plaatsen openen vele verschillende gebouwen hun deuren voor de bezoekers en zijn er leuke activiteiten te doen.

Bezoekers kunnen meewandelen met een stadswandeling of kunstroute in Genemuiden, zij kunnen het binnenwerk van het prachtige Rudolph Knol orgel in Hanzestad Hasselt bekijken of men kan zich verbazen over de mooie ambachten die gedemonstreerd worden aan de Handelskade in Zwartsluis. En er is nog veel meer te doen; ook voor de kinderen!

Tussen Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis rijdt deze dag een Amerikaanse schoolbus de hele dag op en neer tussen de verschillende kernen. U kunt hier gratis gebruik van maken. U kunt in- en uitstappen bij de volgende haltes: ’t Olde Staduus in Genemuiden, voormalig brugwachtershuisje aan de Kaai in Hasselt en Sluuspoort in Zwartsluis. Bij deze gratis service geldt vol=vol.

Tijdens Open Monumentendag zijn vele galerieën ook geopend voor publiek. Bezoek bijvoorbeeld de galerieën in Genemuiden: Galerie Roots – Kruisstraat 11, Galerie “de Diek” – M.G. Simondsstraat 1 of Galerie “De Kaai” aan de Westerkaai 66. In Zwartsluis kunt u terecht bij de Galerie van Frederik Weys aan de Kerkstraat 23. De kunstenaars laten graag hun kunstwerken aan de bezoekers zien.

 

Zin in een dagje uit in de IJsseldelta?

Kom dan naar de Open Monumentendag in Zwartewaterland op zaterdag 12 september. Kijk op www.ontdekdeijsseldelta.nl/omd voor het complete programma. De flyer met alle deelnemende bedrijven en een handig overzichtskaartje kan opgehaald worden bij de Tourist Info Punten in de IJsseldelta (Zwolle, Kampen en Zwartewaterland).

Gegevens

Datum:
zaterdag 12 september 2015
Tijd:
10:00 - 17:00