Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Psalmzangavond

zaterdag 14 mei 2022

Hulporganisaties uit Staphorst en Vriezenveen houden 14 mei een psalmzangavond in de Grote kerk van Hasselt, ten bate van Oekraïne.

Op de avond zal aandacht zijn voor de nood in Oekraïne. Onder andere predikant D.M. Vinogradsky hoopt die avond te spreken. Enkele dagen na de invasie ontvluchtte hij de oorlog vanuit centraal Oekraïne en vertrok via Roemenië naar Nederland. Ds. H.J. van Marle zal de opening en sluiting verzorgen.

Naast het zingen van psalmen, zal er een Oekraïens (kinder)koor een aantal gezangen ten gehore brengen. Organist Dirk Mulder zal samen met Leon Koppelman, die harp en panfluit bespeelt, en het strijkensemble SonaTria (fam. Ploeg) de muzikale intermezzo’s verzorgen.

Het programma vangt aan om 19:30 uur en is gratis toegankelijk. De deuren zijn vanaf 19:00 uur geopend. De avond is een initiatief van de Staphorster werkgroep ‘Ter Hulpe’ en Stichting Noodhulp Oekraïne uit Vriezenveen. Beide hulporganisaties bieden Oekraïense vluchtelingen in Nederland onderdak en verzorgen goederentransporten naar de door oorlog getroffen gebieden. Op deze avond zal er een collecte gehouden worden die bestemd is voor hulp aan Oekraïense vluchtelingen.

Gegevens

Datum:
zaterdag 14 mei 2022