Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Taxatiedag bij Dorcas

zaterdag 1 oktober 2022

Wat zou dat schilderij van oma waard zijn? Levert dat oude beeldje misschien nog iets op of kan het weg? “Heeft u ook zo’n voorwerp waarvan u twijfelt of het nou waardevol of waardeloos is? Kom dan zaterdag 1 oktober 2022 naar de Dorcas Taxatiedag in Genemuiden”, luidt de uitnodiging van Marja Vermaning namens de Dorcaswinkel.

Een erkende taxateur van veilinghuis ‘Onder de Boompjes’ beoordeelt tussen 10.00 en 15.00 uur alle meegebrachte voorwerpen. Allerlei soorten objecten zijn welkom. Denk bijvoorbeeld aan een schilderij, vaasje, beeld, boek of servies. Na een grondige bestudering van het artikel laat de taxateur weten wat de waarde is.

Doneren

Het voorwerp kan na de taxatie weer worden meegenomen naar huis, maar het veilinghuis kan het ook laten veilen voor de eigenaar. Hiervoor moet een kleine vergoeding betaald worden aan het veilinghuis, die dit weer doneert aan Dorcas. De overige opbrengst van de veiling is bestemd voor de eigenaar, die natuurlijk ook kan besluiten om dit bedrag te doneren aan Dorcas. De hulp- en ontwikkelingsorganisatie besteed het geld aan projecten voor mensen in nood in Oost-Europa, Oost-Afrika en het Midden-Oosten.

De Dorcas Taxatiedag wordt gehouden in de Dorcas-winkel aan de Schering 25 in Genemuiden. Deelname aan de taxatie kost 2,50 euro per voorwerp en er geldt een maximum van 4 voorwerpen. Opgave is niet nodig. Meer informatie is te vinden op de site.

Gegevens

Datum:
zaterdag 1 oktober 2022