Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Uitzet palingen

zaterdag 18 mei 2019 -12:00 - 13:00

Onder meer bij de pont worden volgende week zaterdag weer jonge palingen uitgezet. Dit gebeurt op initiatief van peurvereniging KIJG. Zij organiseert dit natuurproject in samenwerking met De Stadserven Kampereiland e.o., de gemeenten Kampen en Zwartewaterland en de Stichting DUPAN. Met deze uitzet van jonge palingen wordt bijgedragen aan het herstel van de palingstand in Nederland.

De peurvereniging bracht via haar leden en door een donatie van De Stadserven Kampereiland e.o. het geld bijeen voor 20.000 palinkjes. Daarnaast ontving de vereniging een bijdrage van de gemeenten Kampen en Zwartewaterland. De Stichting DUPAN heeft via het  Eel Stewardship Fund® het totale aantal palinkjes verdubbeld tot 40.000 stuks.

De hoeveelheid paling die KIJG uitzet, is vele malen groter dan er door de 40 actieve leden van de peurvereniging op jaarbasis wordt gevangen. De uitzetdag van peurvereniging KIJG wordt dit jaar voor de elfde maal op rij gehouden. Het levert een spectaculair schouwspel op van de vele duizenden wegzwemmende palinkjes. Ze worden uitgezet in Kampen, Grafhorst en Genemuiden. Bij het veer gebeurt dat om 12.15 uur.

Gegevens

Datum:
zaterdag 18 mei 2019
Tijd:
12:00 - 13:00