Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 maart 2019
Agenda

nieuws / Video

 • 21 maart 2019

  Maria Genova over de gevaren van internet

  VWC hield donderdag een innovatiedag op de vestiging in Kampen. Tachtig bezoekers luisterden onder meer naar een lezing van Maria Genova. De schrijfster behandelde het thema gehacked.

 • 12 maart 2019

  Wat doet de provincie?

  Nederland gaat volgende week naar de stembus. Die ‘provinciale’ verkiezing is indirect ook belangrijk voor de landelijke politiek. De ChristenUnie heeft een video gemaakt om het belang van de provincie aan te tonen.

 • 9 maart 2019

  Rockend Genemuiden verzamelt zich

  In d’ Overtoom was zaterdagavond de traditionele Rock Evening. De organisatie koos dit jaar voor twee hoofdacts met Dr. Jekyll and mr. Hyde en the Streets. Een goede keuze, want de theaterzaal van d’ Overtoom was ondanks de concurrentie van de feestavond bij Sportclub prima gevuld.

 • Grote opkomst bij Groothuis

  Veel Genemuidenaren hadden de auto nog even vies gelaten, zodat ze zaterdag bij Groothuis Bouwgroep terecht konden. Het jubilerende bedrijf hield namelijk een autowasdag. De opbrengst daarvan is voor de stichting die het bedrijf in het leven heeft geroepen. Daarmee wil Groothuis werken aan huisvesting in Tanzania. In de loop van dit jubileumjaar volgen meer […]

 • Darten op de Kamperzeedijk

  66 Darters vuurden vrijdagavond de pijlen af tijdens het jaarlijkse darttoernooi op de Kamperzeedijk. Die deelname was iets minder dan voorgaande jaren vanwege de nodige evenementen. De sfeer was er niet minder om, merkte Pieter Polman.  

 • 2 maart 2019

  SCEG mikt op geld Rabobank Clubkas

  SCEG (Stichting Cultuur en Educatie Genemuiden) doet mee aan de Rabobank Clubkas Campagne De stichting hoopt daaraan een mooi bedrag over te houden. SCEG organiseert workshops, lezingen, culturele- en muzikale evenementen. Dit zowel voor de plaatselijke bevolking alsook voor belangstellenden uit de omgeving Zij biedt een zo breed mogelijk programma aan, zodat er voor iedereen […]

 • Poëzie en muziek slaat aan in d’ Overtoom

  Poëzie zorgt over het algemeen niet voor afgeladen zalen. Toch was de kantine van d’ Overtoom vrijdagavond prima gevuld voor het optreden van Faber en De Jong. Dichter Casper de Jong uit Hasselt, in het dagelijks leven beheerder van bezoekerscentrum Dwingelerveld, vormt al jarenlang een mooie combinatie met gitarist Faber. Vrijdag kwam daar het spel […]

 • 28 februari 2019

  Sponsortoernooi GTC slaat aan

  Tafeltennisvereniging GTC is erin geslaagd om het jaarlijkse sponsortoernooi een flinke impuls te geven. Maar liefst 27 teams van drie personen deden donderdagavond mee. Ook vriendengroepen en bedrijven die geen sponsor zijn konden zich inschrijven. En dat resulteerde in een heuse wachtlijst. De sporthal van d’ Overtoom was kortom goed gevuld. Pieter Polman maakte opnames.

 • 9 februari 2019

  Acrobatische gymnastiek in d’ Overtoom

  Liefhebbers van kunstzinnige acrogym kunnen zaterdag terecht in d’ Overtoom. Al om 08.30 uur begonnen plaatsingswedstrijden Acrogym voor de E en D-lijn. Thuisvereniging EGSV ontvangt veel teams uit Overijssel en Gelderland. Pieter Polman maakte deze beelden:

 • 25 januari 2019

  Gele vlakken moeten Stuivenbergstraat veiliger maken

  De gemeente heeft bij d’ Overtoom een geel vlak op de Stuivenbergstraat aangebracht. Dat maakt onderdeel uit van het verkeersveiliger maken van de drukke straat. Bewoners klagen al jarenlang over hardrijders en gevaarlijke situaties op de weg. Bedoeling is dat de weg ook elders in de straat wordt aangepakt.

 • 12 januari 2019

  Spinners fietsen 14.366 euro bij elkaar

  De spinningmarathon van Zwartewaterland Helpt heeft zaterdag maar liefst 14.366 euro opgeleverd. Er deed dan ook een record aantal deelnemers mee. Vorig jaar was de opbrengst ruim 10.000 euro. Het geld gaat naar Stichting Energy4All. Melina Kamphof-Van Steenselen voltooide haar ‘monstertocht’ van tien uur.

 • 3 januari 2019

  Harm Hoeve in concert in Hasselt

  Organist Harm Hoeve geeft zaterdag 5 januari zijn jaarlijkse nieuwjaarsconcert op het orgel van de Grote Kerk in Hasselt. De te spelen stukken zijn zo gekozen dat het concert toegankelijk is voor een breed publiek. “Ook worden verzoeknummers ten gehore gebracht. Het concert wordt geopend en beëindigd met fantasieën op bekende liederen die naar hartenlust […]

 • 1 januari 2019

  Jaarwisseling verloopt zeer rustig

  De jaarwisseling in Genemuiden is ‘erg rustig’ verlopen. Dat meldt politieman Jochem Schreurs. Volgens hem zijn er geen incidenten geweest. In Genemuiden was de enige melding voor de brandweer een sprinkleralarm bij een tapijtfabriek op het industrieterrein. Later in de nacht werd nog een containerbrandje in Hasselt gemeld. Ook elders in de regio komen alleen […]

 • 31 december 2018

  Een knallend uiteinde

  Zoals elk jaar verzamelden carbidschieters zich op Oudejaarsdag op het Havenplein om gezamenlijk het jaar uit te luiden. De animo daarvoor lijkt de afgelopen jaren weer wat te groeien. Maandagmiddag waren er zeker veertig melkbusknallers actief. Jongerenwerkers waren ook aanwezig. Zij deelden ballen uit en wezen daarbij op het belang van veilig knallen.

  foto: Erik Eenkhoorn

 • 29 december 2018

  Expositie over de ‘Nicolaaskerk’ geopend

  Zaterdag 29 december was een belangrijke dag in het kader van het project ‘Het verhaal van de St. Nicolaaskerk te Genemuiden’. Er ging over dit project namelijk een expositie van start in het Historisch Centrum Genemuiden met de volgende onderwerpen: Archeologisch onderzoek, Restauratie van het Zwier van Dijk-orgel, Restauratie van het meubilair van de consistorie […]

  foto: Erik Eenkhoorn