Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juli 2019
Agenda

nieuws / Video

 • 19 juli 2019

  Genemuiden in Nijmegen (slot)

  Wim Rietman volgde de afgelopen week voor Genemuiden Actueel de Genemuider deelnemers aan de Vierdaagse van Nijmegen. Na afloop van het evenement kwam hij op de Via Gladiola opnieuw een aantal Genemuidenaren tegen. De laatste bijdrage uit Nijmegen.

  Ook Anita en Marlinde haalden de finish.

 • 18 juli 2019

  Genemuiden in Nijmegen (4)

  Wim Rietman heeft ook derde dag van de Vierdaagse van Nijmegen overleefd. En dus kon hij na afloop op zoek naar Genemuidenaren die ook nog steeds ‘in de race’ zijn. Hij sprak met Henk Hammer en Gert Heij over hun ervaringen.

 • 17 juli 2019

  Genemuiden in Nijmegen (3)

  Wim Rietman is een van de Genemuidenaren die dit jaar de Vierdaagse van Nijmegen loopt. Hij vlogt voor Genemuiden Actueel en spreekt onderweg met plaatsgenoten.

 • 16 juli 2019

  Genemuiden in Nijmegen (2)

  Wim Rietman kwam op de tweede dag van de Nijmeegse Vierdaagse weer een hele serie Genemuidenaren tegen. Hij sprak er onder militaire omstandigheden een aantal.

 • 15 juli 2019

  ‘Genemuiden in Nijmegen’ (1)

  Volgens de verhalen beginnen dinsdag wel vijftig Genemuidenaren aan de beroemde Vierdaagse van Nijmegen. Onze columnist Wim Rietman is er een van. Hij ontmoette maandag op een camping bij Groesbeek al een aantal Genemuidenaren. Een sfeerimpressie vanaf de camping.

 • 13 juli 2019

  Beens en Mateboer rijden de Assen 501 uit

  Ruben Beens en Rob Mateboer hebben zaterdag de Assen 501 volbracht. Dit is een wedstrijd over 111 ronden en 501 kilometer. Het duo reed de wedstrijd knap uit en eindigde in het midden van het veld.

 • 1 juli 2019

  Vier dagen baantjes trekken van start

  De organisatie van de Zwem4Daagse hoopt dat deze week 350 mensen meedoen aan de jaarlijkse Zwem4Daagse. Naast zwemmen is er bovendien elke avond het nodige amusement in en rondom De Bestevaer. Pieter Polman nam een kijkje en sprak met Henry van Dalfsen van de organisatie.    

 • 29 juni 2019

  Van de wal in de sloot (column Wim Rietman/Johan Snel)

  Anno 2019 houd je nauwelijks iets buiten de media. Overal ligt wel iemand met een camera op de loer. Dat verklaart ook een deel van het succes van een kanaal als YouTube.¬† En veel dingen zijn gewoon te hilarisch om niet te delen. Vandaar deze gemeenschappelijke bijdrage van Johan Snel en Wim Rietman. Wellicht het […]

 • 26 juni 2019

  Afsluiters gasleidingen vernieuwd

  De afsluiters van de hogedrukleiding van de gastoevoer zijn woensdag vervangen. Die werkzaamheden vonden plaats bij de rotonde aan de Randweg en op de hoek Simondsstraat/Stuivenbergstraat. Voordat het gas er weer werd opgezet, moesten de leiding eerst worden schoon gebrand omdat er door de werkzaamheden lucht inzat.  

 • Sportclub rolt de grasmat op

  Cilicanova, een bedrijf dat onderhoud doet aan kunstgrasvelden, is druk bezig met het verwijderen¬† van de oude kunstgrasmat op het eerste veld van Sportclub Genemuiden. Eerst zijn de rubber korrels opgezogen, waarna woensdag is begonnen met het oprollen van de mat. Daarbij wordt de mat ook geklopt, zodat het grootste deel van het zand er […]

 • 22 juni 2019

  Bovenstem-avond met Stereo en het Zwier van Dijk Orgel

  Het ‘Zwier van Dijk-weekeinde’ werd zaterdagavond afgesloten met Psalmen zingen naar de zondag, met medewerking van Mannenkoor Stereo. Pieter Polman filmde daarbij, de foto’s zijn van Breman.net

 • Brassband brengt filmmuziek in d’ Overtoom (video)

  Muziekliefhebbers moeten dit weekeinde kiezen in Genemuiden: of de Bovenstem met Stereo en het vernieuwde Zwier van Dijk orgel of de filmmuziek die de brassband van Hasselts Fanfare in d’ Overtoom. Ten koste van de publieke belangstelling ging de keuzemogelijkheid niet, want d’ Overtoom zat zaterdagavond goed gevuld. Sander Beens presenteerde de avond. Foto’s en […]

 • Brommersprintjes trekken op de Randweg

  Vooral na de middag kwam de publieke belangstelling voor de Brommersprint goed op gang. Bezoekers genoten van het kenmerkende geluid, de wedstrijden en de shows, waarbij weer een aantal ‘handtekeningen’ op het wegdek werden gezet. Ook was er een markt en konden kinderen zich vermaken (later meer. Pieter Polman maakte de volgende opnames.

  Foto's Nico Westerink

 • 21 juni 2019

  Het orgel dat tussen de mensen staat klinkt weer

  “Ik heb nog nooit meegemaakt dat een orgel zo tussen de mensen staat”, zei orgelbouwer Hans Reil vrijdagavond in de Grote Kerk. Hij is onder de indruk van het enthousiasme dat in Genemuiden ontstond rond de restauratie van het Zwier van Dijk Orgel dat nu weer officieel in gebruik is genomen. “We schrijven vanavond geschiedenis”, […]

  Orgelrestaurateur Reil draagt het Zwier van Dijk orgel weer over.

 • 20 juni 2019

  Genemuiden is uitgewandeld (video)

  De deelnemers van de Wandelvierdaagse zijn klaar: na vier dagen kregen ze van alle kanten beloningen aangereikt. Bij De Meente vervingen Henk Slot en Wim Zegers op prima wijze burgemeester Bilder. En dat onder mooie weersomstandigheden.