Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Minne Veldman in concert

Geplaatst op: 12 maart 2015

Elk jaar op de derde zaterdag van maart geeft de bekende organist Minne Veldman een orgelconcert in de Grote of Stephanuskerk te Hasselt. Zo ook in 2015: op zaterdag 21 maart. Het concert begint om 20.00 uur. Er wordt een groot videoscherm opgesteld, waarop te zien is hoe de organist het vermaarde Rudolf Knol-orgel uit 1806 bespeelt. Dat doet hij met een afwisselend en avondvullend programma, waar hij vooraf ook een korte mondelinge toelichting op geeft.

Het programma staat voor een groot deel in het teken van Passie en Pasen, met liedbewerkingen van Bach, Brahms en Stainer (“God so loved the world” uit The Crucifixion) en Hollandse koraalkunst van Willem Hendrik Zwart (de Symphonische Fantasie over Psalm 130), Feike Asma en Minne Veldman. Daarnaast zal de organist werken spelen van Bach (Fuga Gigue), Schubert (Sonate), Franck (Troisième Choral) en Widor (twee delen uit Bachs Memento). Veldman besluit zijn concert met een eigen Toccata over het Paaslied “Daar juicht een toon, daar klinkt een stem”.

De toegangsprijs voor dit orgelconcert met extra’s bedraagt € 12,50 per persoon. Wie jonger is dan 16 jaar mag gratis naar binnen. Op de website www.orgelconcertenminneveldman.nl is gelegenheid om te reserveren met p.p. €2,50 korting. Ook biedt deze website alle mogelijke informatie over dit concert, zoals het programma, foto’s en video’s, het orgel en de bereikbaarheid van de kerk.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500