Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Eerste Refilwe Run loopt lekker (video)

Geplaatst op: 26 mei 2018

Even lekker in het zonnetje een kopje koffie drinken en dan van Blokzijl naar Genemuiden wandelen of rennen. Om klokslag hal negen vertrokken zeventig deelnemers aan de Refilwe Run vanaf het Prins Mauritshuis naar de Kaaihof. Een uur later gaan dertig hardlopers proberen om hen nog in te halen. En dat onder stralende weersomstandigheden.

Het lot is de Refilwe Run blijkbaar gunstig gestemd. De voortekenen waren ook al prima, zegt Sander Brouwer van de organisatie. Zijn slippers maken duidelijk dat hij het traject niet gaat afleggen. “We hebben ooit een Run voor Sam gehouden op de ijsbaan. Dat was een leuk evenement waardoor we ook het idee voor dit evenement kregen. Alco van het Prins Mauritshuis kwam vervolgens met dit plan”, vertelt Brouwer.

Met honderd deelnemers die minimaal vijftig euro startgeld betalen, is de loop ook voor zijn goede doel een succes. “De meeste mensen hebben zelfs meer geld overgemaakt, misschien halen we de tienduizend euro wel”, aldus Brouwer, die nu al over een vervolg spreekt. Volgend jaar is de loop in de tegengestelde richting: van Genemuiden naar Blokzijl.

Het parcours van de run gaat volledig langs het water. Dat betekent dat de deelnemers uit Blokzijl de Genemuidenaren eerst naar de dijk naar Vollenhove loodsten. Daarna gaat het via de dijken terug naar Genemuiden. Een prachtig parcours met de blik op het oude en het nieuwe land. Rond 11.30 uur zijn de lopers vermoedelijk bij De Kaaihof.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500