27 april 2024 t’ Olde Staduus

Sportclub grijpt overal naast

Geplaatst op: 26 mei 2018

Kavak ruimt het veld op voor de aftrap.

De competitie voor Sportclub Genemuiden is voorbij. De ploeg van Jan van Raalte kwam zaterdag niet langs Berkum (1-1) en al snel was duidelijk dat Eemdijk geen fout zou maken op Urk. De Spakenburgers zijn kortom kampioen en Berkum mag via de nacompetitie nog promotie zien af te dwingen.

Zoals vaker met dit soort duels waren de verwachtingen en de sfeer beter dan de wedstrijd. Een spektakel werd het niet, maar de spanning vergoedde uiteraard veel. Berkum leek vanaf het begin niet meer te geloven in een misstap van Eemdijk, want de ploeg uit Zwolle begon teruggetrokken en aarzelend. Het enige vuurwerk kwam van wat stoere pubertjes die het nodig vonden om vuurwerk af te steken. Een smetje op de verdere prettige sfeer rond het veld.

Sportclub leek nog wel in een wondertje te geloven, want de ploeg startte fel en kreeg al snel grote kansen. Kavak en Muis hadden binnen tien minuten kunnen scoren en ook daarna kwamen er veel mogelijkheden. De beste was voor Kavak. Die versierde handig een strafschop, maar kon die vervolgens niet verzilveren. Daarna bleef Genemuiden heersen, maar langzaam veroverde Berkum wel het middenveld en werden de Zwollenaren ook brutaler.

Na rust probeerde Sportclub opnieuw om iets af te dwingen, maar na een minuut of tien nam Berkum het duel over. Wellicht raakte de pijp bij Genemuiden langzaam leeg. De snelle Berkumer aanvallers kwamen vaker door en hadden ook moeten scoren. Uiteindelijk was het invaller Kok die Flier in diens laatste wedstrijd wist te verschalken. Met de ondertussen 0-2 op Urk waren titel en nacompetitie ineens ver weg voor Genemuiden.

Dat gaf de moed echter niet op, en Van der Kolk wist de gelijkmaker nog op het scorebord te krijgen. Enkele seconden nadat doelman Van Hoof van Berkum tot man of the match werd uitgeroepen, mocht hij toch nog grabbelen. Genemuiden kreeg daarna nog mogelijkheden op de overwinning, maar zover kwam het niet.

En zo eindigt Sportclub een wisselvallig seizoen met lege handen. De ploeg was niet stabiel genoeg om iets af te dwingen. Daardoor pakt Eemdijk terecht de titel en Berkum beloonde zich na een ijzersterke tweede seizoenshelft.