Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Levertraan het ‘geheim’ van 100-jarige mevrouw Kuut-Van Dalfzen

Geplaatst op: 18 juli 2018

Foto Joke Veldman

Burgemeester Bilder ging woensdagmiddag op bezoek bij de jarige Albertje Kuut-Van Dalfzen. De bewoonster van De Meente vierde haar 100e verjaardag. Het geheim om die leeftijd te bereiken? “Levertraan, dat gebruik ik tot op de dag van vandaag”, zegt mevrouw Kuut beslist. Op de vraag wat de grootste verandering van de eeuw is antwoordt ze: ‘Iedereen heeft het druk en er is bijna geen tijd meer voor elkaar. Dat was vroeger wel anders’.

Albertje groeide op in een gezin met tien kinderen. In 1939 trouwde ze met Simon Kuut uit Wieringen. Hij werkte als sleepbootkapitein bij de Zuiderzeewerken. De vonk sloeg over toen Simon met het schip in de haven van Genemuiden lag en zijn toekomstige echtgenote een wandeling naar het veer maakte. Het echtpaar kreeg negen kinderen. Zes dochters en drie zonen. In de loop der jaren werd het een grote familie met 18 kleinkinderen en 28 achterkleinkinderen. Omdat haar man door zijn beroep door de week veel van huis was, kwam de zorg voor het gezin op mevrouw Kuut neer.

Mevrouw Kuut- van Dalfzen woont in de Meente. Zelf was ze daar in het verleden actief als vrijwilliger bij de gezelligheidsmiddagen voor ouderen. Dit deed ze maar liefst 18 jaar. Ze mocht daarnaast graag zwemmen, fietsen, lezen en breien. Op haar 65e heeft ze zelfs haar zwemdiploma nog behaald. En ze heeft een passie voor zingen. ‘Van huis uit meegekregen en weer doorgegeven aan onze kinderen’, vertelt ze. Helaas heeft ze veel van deze liefhebberijen moeten opgeven naarmate ze ouder werd.

De verjaardag werd gevierd met haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500