Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Tropische 4-Skills voetbaldagen

Geplaatst op: 26 juli 2018

Even een verkoelende duik,

“Deze omstandigheden heb ik ook nog nooit meegemaakt…”, glimlacht Thijs van de 4-Skills Voetbalacademie. Samen met drie collega’s leidt hij de voetbaldagen bij Sportclub Genemuiden. 44 kinderen voetballen zich letterlijk en figuurlijk in het zweet. Rond 10.00 uur tikt de temperatuurmeter al 27 graden aan.

De organisatie heeft daarom wel aanpassingen in het programma doorgevoerd. “In plaats van 10.00 uur beginnen we nu om 09.00 uur en we gaan door tot 14.00 uur. Op die manier voorkomen we dat we het heetste uur van de dag bezig zijn. Verder hebben we twee zwembadjes neergezet, zodat de kinderen af en toe kunnen afkoelen. In de pauze zitten we ook in binnen.”

Thijs is in het dagelijks leven trainer van de pupillen van PSV en sinds de oprichting van de 4-Skills academie, zes jaar geleden, is hij ook bij dat initiatief betrokken. De voetbalschool trekt het hele land door en is nu voor de tweede zomer op rij in Genemuiden neergestreken. “Vorig jaar begonnen we met vijftien deelnemers en eindigden we met 22 kinderen. Nu zijn er 44 deelnemers. Mooi aantal. Het zijn jongens en meiden uit Genemuiden en een wijde regio, tot Maarssen aan toe.”

Buiten het aanleren van voetbalvaardigheden moeten de trainers de kinderen ook andere zaken bijbrengen. Zo doet Thijs uitvoerig voor hoe schoenen gestrikt moeten worden. “En nu mogen jullie weer lekker even afkoelen in het zwembad…”, zegt de trainer. Dat is niet aan dovemansoren besteed.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500