Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 juni 2019
Agenda
Nightstore (tijdelijk)

Marcant: ondersteuning bij zakelijk financieren

Geplaatst op: 10 oktober 2018

Een wagenpark uitbreiden, een pand kopen of uitstaande vorderingen overbruggen? Ondernemers die daarvoor een financiering aanvragen, hebben een goede onderbouwing nodig. Dat gaat nog wel eens mis. Marcant Zakelijk Advies biedt daarom ondersteuning bij zakelijk financieren.

Samen met Marco van Dijk en Marcel Blekkenhorst maakt Jan Opschoor onderdeel uit van Marcant Zakelijk Advies in IJsselmuiden. Naast particuliere financieringen, bemiddelt Marcant ook in zakelijke financieringen.

Jan geeft aan: “Samen hebben we vijftig jaar ervaring op het gebied van financieren, zowel zakelijk als privé. De combinatie maakt ons uniek. Wij kunnen ondernemers op een breed terrein van dienst zijn. Waar banken steeds meer aansturen op digitale dienstverlening, kiezen wij juist voor een persoonlijke benadering. Daarbij gaan wij graag samen met de klant op zoek naar de best passende financieringsoplossing”.

Marcant kiest daarbij voor een opvallend concept. “Wij beginnen altijd met een gratis oriënterend gesprek en een eerste beoordeling of de financiering haalbaar is. Als we vervolgens de opdracht mogen uitvoeren, leggen we duidelijk vast wat onze kosten zijn”, legt Jan uit. Marcant verzorgt vervolgens het gehele traject van het opstellen van de financieringsaanvraag (inclusief een onderbouwde toelichting) tot en met het opvragen- en beoordelen van verschillende offertes.

“Omdat we volledig onafhankelijk zijn, kunnen we voortdurend zoeken naar de beste oplossing voor onze klanten. Daarbij kijken we niet alleen naar de aangeboden rentetarieven, maar worden ook alle overige condities van de financieringsofferte beoordeeld. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de looptijd van de financiering, de aflossingsverplichtingen en het stellen van zekerheden.”

Financieren gebeurt tegenwoordig allang niet meer door alleen de banken, maar door veel meer partijen. “Marcant heeft als franchisenemer van Eijgen Finance toegang tot allerlei geldverstrekkers, zoals alle Nederlandse grootbanken, investeringsfondsen, crowdfunding en particuliere investeerders. Een combinatie van verschillende geldverstrekkers kan ook een prima oplossing zijn”, aldus Jan.

Inmiddels heeft Marcant een aanzienlijk aantal financieringsaanvragen succesvol mogen afronden voor bedrijven in de regio IJsseldelta. Naast IJsselmuiden, Kampen en Zwolle vallen ook Genemuiden, Staphorst en Rouveen onder de regio waarin Marcant actief is.

Wie meer wil weten over de onafhankelijke dienstverlening kan terecht op www.marcant-advies.nl.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen