Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Een zomerse zaterdag in oktober

Geplaatst op: 13 oktober 2018

Merkwaardige taferelen aan het begin van een zaterdagavond in oktober. Boten meren nog aan langs de kade bij de pont. Dat wordt aanschouwd door de inzittenden van een lange rij wachtenden voor diezelfde pont. Ondanks dat de werkzaamheden bij Hasselt voorspoedig verlopen, is het nog druk op de Veerweg.

Mensen wandelen ‘met zonder jas’ naar de Kaai. Ook vanaf de pont komen nog opvallend veel wandelaars en fietsers Genemuiden binnen. Alsof het een zomeravond in juli en augustus is. Toch blijkt het verderop nog niet druk op het Havenplein. Een handjevol mensen neemt plaats in de botsauto’s, voor de schiettent staat een handjevol mensen en zelfs de draaimolens zitten niet propvol.

Niet vreemd voor wie even op zijn smartphone kijkt. De berichten van mensen die aan het barbecueën zijn, vullen Facebook deze dag. De dampen van vlees op de kolen zijn bijna sterker dan die van de oliebollen. Al laat Genemuiden zich niet zo snel deze lekkernijen ontnemen, zelfs niet als de temperatuur meer past bij ijs dan bij oliebollen.

Ondertussen kijken de markthandelaren en andere belanghebbenden bij de jaarmarkt ongetwijfeld naar de weersvoorspellingen voor de Biestemerk. De temperatuur maakt zondagavond een flinke pas op de plaats, maar met temperaturen van 15 tot 20 graden zal niemand zich daarover zorgen maken. Ook lijkt er weinig regen in de lucht te hangen.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500