26 april 2024 t’ Olde Staduus

Sportclub pakt de draad weer op

Geplaatst op: 20 oktober 2018

Foto's Henk Kuik

Sportclub Genemuiden heeft na de teleurstellende nederlaag bij SVZW de draad weer opgepakt. Het bovenin meedraaiende Sparta Nijkerk werd met een 3-0 nederlaag teruggestuurd naar de Veluwe.

De eerste helft kwam van beide kanten langzaam op gang. Pas na een minuut of 25 kwamen de eerste kansen. Velda testte toen de kwaliteiten van de Nijkerker doelman en even later kopte Hooiveld een corner van Kavak over. De topscorer miste daarna zelf nog een kans, terwijl Sparta aan de andere kant de lat raakte. Met een laatste kans voor Sijmon Eenkhoorn, die ook een gele kaart daarna ontving, werd de rust bereikt.

Daar kwam Genemuiden vervolgens uitstekend uit. Vlak na de thee kopte Nick Buitink raak uit een corner en niet veel later scoorde Joran Pot de 2-0. Dezelfde Pot kreeg ook nog geel voorgeschoteld, terwijl Frank Kuurman de geblesseerde Kavak moest vervangen. Een minuut of tijd voor tijd maakte Jan Hooiveld aan alle eventuele onzekerheid een einde. Hij werkte een voorzet van Sijmon Eenkhoorn binnen.