Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 mei 2019
Agenda
Van Dijk Sociaal (tijdelijk)

Nederland Zingt zorgde voor Familie Heldoornkoor (video)

Geplaatst op: 27 oktober 2018

Het Familie Heldoornkoor treedt vanmiddag op in de Meente. Ze doen hun naam eer aan: elk koorlid is familie. Dat is dan ook een voorwaarde om lid te worden, zegt Jaap Heldoorn.

Hij stond aan de basis van het koor. “Ik zat televisie te kijken, naar Nederland Zingt. Daar trad een familiekoor op en toen dacht ik: dat kunnen wij ook. Dus toen heb ik een mailtje rondgestuurd naar de familie en er kwam zestien man opdagen.”

Zo ontstond het familiekoor, dat nu eens per maand op vrijdagavond in de Driester op de Kamperzeedijk repeteert. Dat doen ze een dik uur. “Als er dan nog iemand een verjaardag heeft, kan ‘ie daarnaartoe.” Het is ook niet zo dat de repetities vooral een familie-samenzijn zijn. “We hebben tien minuten pauze en verder zingen we.”

Eerder had het koor een dirigent uit ‘s Heerenbroek, vandaag de dag staan de leden onder begeleiding van Arend Booi. Hij werd vorig jaar aangetrokken en voorziet de muzikale omlijsting tijdens de uitvoeringen.

Vandaag treden ze voor de tweede keer op in de Meente. Eerder zongen de Heldoorns al in de Vijverhof en Myosotis in Kampen. “De vorige keer ging het hier in de Meente hartstikke goed”, vertelt Jaap. “En vandaag gaat het ook wel lukken.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk