30 april 2024 t’ Olde Staduus

Verlies voor volleyballers van Ruutvoorn

Geplaatst op: 5 oktober 2020

(Ingezonden) Zaterdag speelde de herenselectie van Ruutvoorn hun eerst uitwedstrijd.

In en tegen Marknesse waar spelers met de bekende voorzorgsmaatregelen door de zaal geleid werden. De heren zagen de nodige bekende spelers en begeleiders, niet zo gek als het voor de coach bijna een wedstrijd in de achtertuin was.

In de zaal een complete geluids- en lichtshow, want het  team van SVM gaat serieus aan de slag met de strijd om de bovenste plaatsen in de competitie. Na overleg in de kleedkamer kwamen de tegenstanders, ondanks het gemis van het publiek, dan ook met veel show een voor een het veld op.  En al deze afleiding en alles wat er rondom zo’n wedstrijd gebeurd heeft toch effect op onze jongens.

In het begin gaat het qua score nog wel gelijk op; door uitgeslagen ballen en gemiste services van onze tegenstander krijgen we de nodige punten kado. Verder loopt onze eigen serve wel aardig, maar vergeten we zelf door te drukken en de kansen in de eerste set te benutten. De aanvalsdekking en de organisatie in het achterveld in combinatie met teveel niet scorende prikballen leiden tot een 25-19 setverlies.

In de volgende sets wordt de servicedruk van de tegenpartij opgevoerd en krijgen onze passers moeite met het verwerken van de met name harde sprongservice. Ook kan onze blokkering in combinatie met de diepe verdediging, niet voorkomen dat we de bal in de ralley kunnen houden. Het is een beetje de wedstrijd tussen de jongens en de mannen; we staan er teveel naar te kijken, nemen iets te weinig het eigen initiatief en laten ons zo de kaas van het brood eten. Het resulteert in 2 sets waar we slechts 10 punten scoren. En dat terwijl onze meegereisde chauffeuse zich als een ware Feyenoord supporter aan geen enkele corona regel voor het publiek lijkt te houden.

De 4e set stonden we weer aan de tribunekant en met de genoemde aanmoedigingen konden we in deze set nog 16 puntjes maken. Samenvattend: een wedstrijd waar het verschil wordt gemaakt door ervaring. Kortom een lesje in effectiviteit, een les waar we hopelijk volgende week thuis tegen Ouvol – de huidige nr 3 in de competitie uit Oudleusen– ons voordeel mee kunnen doen.