Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Avond over stadsbrand

donderdag 8 maart 2018 -19:30 - 21:30

Dit jaar is het 150 jaar geleden dat er in Genemuiden een grote stadsbrand woedde. Op 11 maart 1868 (biddag) brak er brand uit in een bakkerij aan de Langestraat. Die brand breidde zich razendsnel uit en verwoestte uiteindelijk grote delen van Genemuiden.

Aan deze gebeurtenis wil de Stichting Vrienden van Oud Genemuiden op 8 maart aandacht schenken middels een presentatieavond in de Meente. De avond krijgt een tweeledig karakter. Voor de pauze is het podium voor de Taelkrink. Een verteller zal de gebeurtenissen van die nacht van uur tot uur weergeven, regelmatig onderbroken door een ‘ooggetuige’, die komt vertellen wat hem of haar die nacht is overkomen. De verhalen zullen worden afgewisseld met speciaal voor deze gelegenheid geschreven liederen, gezongen en begeleid door plaatselijke artiesten. Dit deel van het programma wordt grotendeel in het Gællemunigers gebracht.

Na de pauze zullen de medewerkers van het Historisch Centrum Genemuiden informatie over de brand en de gevolgen ervan geven. Verlucht met beeldmateriaal zullen zij o.a. ingaan op de omvang van de brand, de brandbestrijding, de gevolgen en uiteindelijk ook de wederopbouw van Genemuiden.

Deze avond zal plaatsvinden op donderdag 8 maart in zaal De Stadskamp in de Meente. Aanvang 19.30 uur en de toegang is gratis. Wel is er bij de uitgang een collecte ter bestrijding van de onkosten.

Gegevens

Datum:
donderdag 8 maart 2018
Tijd:
19:30 - 21:30