Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bijeenkomst waterveiligheid

woensdag 12 oktober 2016 -20:00 - 22:00

U bent van harte uitgenodigd voor de bijeenkomst over waterveiligheid op de Kampereilanden op woensdag 12 oktober a.s. om 20.00 uur. Tijdens deze avond delen wij belangrijke ontwikkelingen met u over de waterveiligheid van uw woongebied. Vanaf 19.45 uur bent u welkom in het gemeenschapshuis ‘de Driester’ aan de Kamperzeedijk 18 te Genemuiden. Om 20.00 uur begint het programma.

Wij stellen het op prijs als u zich uiterlijk 10 oktober per mail aanmeldt bij Eveline Bollemeijer, via e.bollemeijer@overijssel.nl. Vermeld hierbij dat het gaat over de bewonersavond Kampereilanden en het aantal personen waarmee u komt. Zo kunnen wij rekening houden met het aantal deelnemers.

 

Tijdens de bewonersavond praten wij u bij over de ontwikkelingen van de waterveiligheid op de Kampereilanden. Zo heeft het waterschap berekeningen gemaakt van overstromingssituaties die laten zien hoe hoog het water kan komen. Hiervan zijn overstromingsanimaties gemaakt die een beter beeld geven van de risico’s.

Ook delen wij informatie over maatregelen die u kunt nemen om de schade van een overstroming te beperken. Verder is er informatie over de organisatie van de crisisbeheersing bij een overstroming. Na een algemene inleiding zullen wij in kleinere groepen gericht op de eigen omgeving een toelichting geven. We sluiten af met een informatiemarkt. Tijdens deze informatiemarkt bespreken wij graag met u wat voor effect de nieuwe informatie op uw situatie kan hebben. Het complete programma treft u op de achterzijde van deze uitnodiging aan.

 

Programma Bewonersavond Kampereilanden 12 oktober 2016, gemeenschapshuis ‘de Driester’, Kamperzeedijk 18, Genemuiden

 

Tijd Onderdeel Onderwerp
19.45 Zaal open Ontvangst met koffie en thee
20.00 Opening en welkom Toelichting programma en introductie aanwezigen. Daarna in kleine groepen uiteen om in drie rondes van 20 minuten met elkaar en met de betrokken ambtenaren en deskundigen in gesprek te gaan over de volgende drie onderwerpen:
  Informatie over waterveiligheid en waterbestendig bouwen ·       Presentatie (concept)toolbox/website Kampereilanden

·       Ruimtelijk perspectief Kampereilanden

  Communicatie en acties bij een (dreigende) overstroming ·       Hoe werkt een crisisorganisatie

·       Informatie bij hoge waterstanden en dreigende overstroming

  Gebiedsontwikkelingen ·       Presentatie actuele overstromingsscenario’s: resultaten onderzoek waterdiepten bij overstromingen

·       Voortgang planuitwerking dijkversterking buitenpolders in combinatie met fietsverbinding

21.30 Informatiemarkt Mogelijkheid om met elkaar na te praten en aanvullende of persoonlijke vragen te stellen aan de betrokken ambtenaren en adviseurs.
22.00 Einde  

Gegevens

Datum:
woensdag 12 oktober 2016
Tijd:
20:00 - 22:00