Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Olde Mesiene onder stoom

zaterdag 14 mei 2022

Op zaterdag 14 mei is het Nationale Molen- en Gemalendag en worden de machines van het Oude Stoomgemaal Mastenbroek in werking gesteld. De Olde Mesiene is die dag onder stoom en ook gemaal Veneriete van het waterschap is open.

Tevens is er in het bezoekerscentrum een (verkoop)expositie van het kleurige werk van Marius Dorgelo een extra reden om onze eerste Stoomdag in 2022 te bezoeken.

“U bent deze dag van harte welkom bij het stoomgemaal aan de Kamperzeedijk 7 te Genemuiden. De aanwezige vrijwilligers geven u met veel plezier uitleg over de stoomketel, stoommachine, het drijfwerk en het uitslaan van water uit de polder Mastenbroek”, vertelt Annie van ’t Zand-Boerman namens de Olde Mesiene

“De gemalen en de expositie zijn open van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis, maar een kleine donatie stellen we zeer op prijs. Ook het bezoekerscentrum, waar u voor een kopje koffie, thee, fris en wat lekkers terecht kunt, is dan open en de nieuwe museumgids is daar gratis verkrijgbaar”, vult Van ’t Zand aan.

Om het gemaal draaiende te houden is een aantal vrijwilligers regelmatig in de weer om te zorgen voor het onderhoud. Deze vrijwilligers zoeken nieuwe collega’s zodat kennis en kunde kunnen worden overgedragen en er meer handjes zijn om de machines in een goede conditie en draaiende te houden. Op deze dag kunnen liefhebbers ook daarover in gesprek.

Gegevens

Datum:
zaterdag 14 mei 2022