Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dressuurcup manege

vrijdag 21 november 2014 -08:00 - zaterdag 22 november 2014 -17:00

Op 21 en 22 november gaat de Felix Accountants Dressuur Cup voor het derde jaar op rij van start. De eerste wedstrijd, in een cyclus van drie wedstrijden gevolgd door een finale, staat gepland in Genemuiden. Net als voorgaande edities hebben de ponyruiters weer massaal ingeschreven en wordt er toegeleefd naar de spannende finale, die op 27 december eveneens in Genemuiden plaatsvindt voor de top juryleden Mathie Boomaars en Janine van Twist. Rianne Kooistra won de voorgaande edities met haar pony Mr. Bojengel. Gaat zij er dit jaar een hattrick van maken?

paardDe Felix Accountants Dressuur Cup is een initiatief van drie verschillende rijverenigingen en wordt, naast verschillende andere bedrijven, ondersteund door hoofdsponsor Felix Accountants. “Het doel van de Felix Accountants Dressuur Cup is om de dressuur voor jongeren naar een hoger niveau te tillen. Ponydressuur op hoog niveau in de regio dus”, legt Lianne Flier-van Boven uit. Zij is werkzaam bij Felix Accountants en maakt deel uit van de organisatie van het top verzorgde evenement.

Dat het niveau hoog ligt in de Felix Accountants Dressuur Cup blijkt wel uit het feit dat de KNHS dit jaar de eerste wedstrijd in Genemuiden in de klasse Z2 heeft aangewezen als kadervormingwedstrijd. Dat houdt in dat de scores die de combinaties in die klasse halen meetellen voor een plaats in het Nederlandse B- of zelfs A-kader. Vanuit deze kaders wordt onder andere ieder jaar het team samengesteld voor het EK.

Het mooie van deze serie van wedstrijden in de Felix Accountants Dressuur Cup is dat het niet alleen beperkt blijft tot de hoogste klasse het Z2, maar dat in alle klassen, vanaf de B, kan worden deelgenomen met pony’s uit alle secties, van A tot en met E. De combinaties kunnen in drie wedstrijden starten: 21/22 november in Genemuiden, 28/29 november in Staphorst en 19/20 december in Emmeloord. De beste drie of vier combinaties per klasse mogen door naar de spannende finale op 27 december in Genemuiden. Na deze finale is bekend wie de winnaars van iedere klasse zijn en zij zullen overladen worden met mooie geldbedragen en prachtige prijzen, zoals een les van internationaal Grand Prix-amazone Lotje Schoots en fraaie horloges. De overall winnaar van de finale mag daarnaast de Felix Accountants Dressuur Cup 2014 mee naar huis nemen.

Rianne Kooistra sleepte al twee keer op rij de cup binnen met haar pony Mr. Bojengel, in de klasse L2 en M2. Dit jaar zal de vijftienjarige amazone starten met Diamonds Are Forever, waarmee ze al deel uitmaakt van het A-kader en ook op internationale wedstrijden succesvol is. Zou ze dit jaar de Cup weer winnen?

“Ik vind het super leuke wedstrijden om aan mee te doen. Alles is goed geregeld en de accommodaties zijn heel fijn om in te rijden. Onderling is het altijd erg gezellig en er zijn hele mooie prijzen te winnen. Mr. Bojengel is verkocht, dus dit jaar doe ik mee met Diamonds are Forever. Ik weet niet of het lukt om weer te winnen, maar we gaan er voor en ik heb er veel zin in”, vertelt Rianne Kooistra enthousiast.

Ook verschillende B-kaderleden gaan van start in het Z2 van de Felix Accountants Dressuur Cup, zoals Suzanne Kleijwegt, Romee van Paassen en Jitske Prosman. In de andere klasses staan ook heel veel beloftevolle combinaties op de deelnemerslijst. Een aantal daarvan heeft ook al goed gepresteerd op de provinciale kampioenschappen deze zomer, zoals Carlijn Vaessen met High Flown’s Orlando, Kimberly Pap met Turfhorst Pippin’s Pride en Ifar en Julia Vrolijken met King William.

Kortom de Felix Accountants Dressuur Cup een prachtig evenement ter stimulering van de ponysport, waarin niet alleen het niveau van de ruiters hoog ligt, maar zeker ook de gehele organisatie. Dit maakt het voor u als toeschouwer ook een happening om erbij aanwezig te zijn.

Voor meer informatie over de Felix Accountants Dressuur Cup en de wedstrijdlocaties kunt u kijken op www.felixdressuurcup.nl of op de Facebookpagina www.facebook.com/FelixAccdressuurCup.

Gegevens

Begin:
vrijdag 21 november 2014 -08:00
Einde:
zaterdag 22 november 2014 -17:00