Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jan Monsuur exposeert in Genemuiden

zaterdag 30 augustus 2014

Van 30 augustus tot 23 oktober is er in ’t Olde Staduus een expositie van portretten, geschilderd door Jan Monsuur. Er zijn zowel olieverf- als acryl-portretten te zien. Een aantal van deze portretten is alla prima geschilderd, dat wil zeggen: in een schildersessie van drie uur. De meeste portretten zijn het resultaat van ettelijke sessies, waarbij het model verschillende keren heeft geposeerd. Op deze tentoonstelling zijn ook enkele schilderijen te bewonderen waarop Genemuidenaren en oud-Genemuidenaren zijn afgebeeld.

Tijdens het streektaalfestival “Eikoerei” op zaterdag 20 september hoopt de schilder aanwezig te zijn in ’t Olde Staduus. Jan Monsuur is geboren en getogen in Genemuiden. Zijn echtgenote en hij spreken het Geallemunigers van – zeg – veertig jaar geleden. Momenteel woont hij in IJsselstein. Hij schildert ongeveer veertien jaar en heeft enkele workshops gevolgd bij de Amerikaanse portretschilder Daniel E. Greene. Regelmatig schildert hij naar levend model in het atelier van Charlotte Leene. Er is ook een door haar geschilderd portret tentoongesteld.

In het dagelijks leven is Monsuur werkzaam in de high tech industrie. Hij is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van industriële software voor halfgeleidermachines bij een bekende Nederlandse multinational op het gebied van chipsmachines. Behalve schilderen schrijft hij romans, waarvan er inmiddels vier zijn verschenen, terwijl aan de vijfde wordt gewerkt.

De expositie kan dagelijks bezichtigd worden tijdens de openingstijden van ’t Olde Staduus Havenplein Genemuiden.

Gegevens

Datum:
zaterdag 30 augustus 2014