Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Oorlogsverhalen in Hervormd Centrum

dinsdag 3 mei 2022

SCEG houdt op 3 mei een avond waarop oorlogsverhalen centraal staan.

De Tweede Wereldoorlog: mensen die daar nog uit eigen ervaring over kunnen vertellen zijn inmiddels zeker ver in de tachtig. SCEG ging met een aantal Genemuidenaren en oud-Genemuidenaren in gesprek over hun oorlogservaringen en legde de verhalen vast op film. Een deel van deze filmbeelden zal op 3 mei worden vertoond in het Hervormd Centrum. Zo zullen de dochters van dokter Provo Kluit vertellen over wat zij als kind meekregen van de verzetsactiviteiten van hun vader.

Co Rook vertelt over het Amsterdamse jongetje dat aan het eind van de oorlog bij hen kwam omdat er thuis geen eten meer was. Prachtige verhalen om naar te luisteren, maar SCEG hoopt vooral dat er deze avond veel mensen zullen komen die hun eigen oorlogsverhaal (of dat van hun ouders) willen vertellen. En voor wat jonger publiek: natuaurlijk is er deze avond ook ruimte voor vragen over de oorlog. Altijd al eens willen weten hoe iets in die tijd geregeld was? Vraag het, er is vast iemand aanwezig die het weet! Want oorlogsverhalen zijn immers actueler dan ooit.

Liefhebbers zijn 3 mei om 19:30 uur welkom in het Hervormd Centrum. De entree bedraagt 4,00 euro inclusief koffie met een oranjekoek.

Gegevens

Datum:
dinsdag 3 mei 2022