Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open Monumentendag

zaterdag 11 september 2021 -08:00 - 17:00

Op 11 september 2021 is weer de jaarlijkse Open Monumentendag. Door corona doen woningen van particulieren niet mee, maar veel andere historische locaties in Zwartewaterland openen wel de deuren voor het publiek.

Dankzij de inzet van vrijwilligers is er veel te beleven voor jong en oud. Bijna alle deelnemende monumenten zijn tussen 10:00-17:00 uur gratis te bezoeken, tenzij anders vermeld in het programma. Bezoekers kunnen de locaties herkennen aan de vlag of de poster van Open Monumentendag.

Open Monumentendag 2021 staat in Zwartewaterland in het teken van het delen van al het moois dat de gemeente te bieden heeft. “We sluiten daarmee aan bij het Europese thema Inclusive Heritage. Dit thema heeft als doel een breed scala aan monumenten aan een divers publiek tentoon te stellen”, zegt Marco van der Leest, woordvoerder van de gemeente.

Ook dit jaar is in de gemeente Zwartewaterland een divers programma tijdens Open Monumentendag. Loop mee met een rondleiding langs de Stenendijk, bezoek een kerk in Zwartsluis of wandel langs straten vol geschiedenis in Genemuiden. Met activiteiten, muziek en zang kan volop worden genoten van al het moois dat de gemeente Zwartewaterland te bieden heeft”, besluit Marco.

Kijk voor het volledige programma en meer informatie op www.openmonumentendag.nl

Gegevens

Datum:
zaterdag 11 september 2021
Tijd:
08:00 - 17:00