Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Umme de Draaitoafel met Ed Struijlaart

donderdag 27 december 2018 -20:00 - 23:30

De organisatie van Umme de Draaitoafel heeft het programma voor donderdag 27 december rond. D’ Olde Soldoat wordt die avond ondergedompeld in die typische Top2000-sfeer. Onder meer Henk Kranendonk (Dicky Woodstock/Mannenkoor Karrespoor), Klaas Beens en Ed Struijlaart gaan daarvoor zorgen.

De Haagse zanger/gitarist Struijlaart is daarvoor sowieso de aangewezen man. Afgelopen week had hij een prominente rol op Radio2. Dagelijks speelde hij een aantal nummers uit de Top2000. Struijlaart staat momenteel ook in het theater met een ode aan zijn gitaarhelden. Ook in Genemuiden speelt hij ongetwijfeld materiaal van onder anderen Eric Clapton en John Mayer.

Voor sterke, maar op waarheid gebaseerde popverhalen zorgt Henk Kranendonk. Hij was een van de oprichters van Mannenkoor Karrenspoor. Bovendien organiseert hij al decennialang het Dicky Woodstock-festival in de Kop van Overijssel. Daar ontving hij beroemde artiesten als Chuck Berry, Normaal, Madness, The Byrds en Anouk. Presentator Jan Blei weet ongetwijfeld de beste verhalen uit Kranendonk, in het dagelijks leven kroegbaas in Tuk, te krijgen.

Lokale pophistorie brengt Klaas Beens met zich mee. Hij zat in de jaren zestig in ‘beatgroep’ The Firestones. Ook bezoekers kunnen overigens lokale of internationale verhalen meenemen. De organisatie van Umme de Draaitoafel is benieuwd naar bijzondere herinneringen of ontmoetingen. Mooi materiaal in huis? Neem het op 27 december mee naar d’ Olde Soldoat.

Laatste programmaonderdeel van de avond is weer de Genemuider popquiz. Tijdens Umme de Draaitoafel wordt de opvolger van Henriette Visscher bepaald. Zij zat vorig jaar onder meer met zus Helma Last in de finale. Ongetwijfeld doet het duo ook dit jaar weer een greep naar de hoofdprijs.

Op 27 december klinkt vanaf 19.30 uur de Top2000-muziek door d’ Olde Soldoat, waarna Jan Blei een uurtje later de eerste gast introduceert. De toegang is gratis. Organisatoren zijn d’ Olde Soldoat, SCEG en Genemuiden Actueel.

Laat via https://www.facebook.com/events/282395589262965/ alvast weten dat je komt.

Gegevens

Datum:
donderdag 27 december 2018
Tijd:
20:00 - 23:30