Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gedeputeerde loopt stage bij Groothuis Bouwgroep

Geplaatst op: 23 november 2015

“Inspirerend en leerzaam…”, zegt Eddy van Hijum maandagmiddag na zijn bezoek aan Groothuis Bouwgroep. De gedeputeerde van de provincie Overijssel liep een middag stage bij het Genemuider bouwbedrijf. Na afloop toonde hij zich onder de indruk van het reilen en zeilen. “Je weet dat familiebedrijven een belangrijke motor voor de economie zijn, maar in de keuken van zo’n bedrijf zie je de enorme kracht”, aldus Van Hijum.

Die is zo langzamerhand geen onbekende meer in Genemuiden. Het voormalig Tweede Kamerlid van het CDA is sinds dit jaar gedeputeerde en in zijn vrije tijd speelt hij af en toe met Juust mee. Dit keer moest hij echter de afslag naar het industrieterrein nemen. Nadat Van Hijum meldde dat hij graag links en rechts op stage wilde om het Overijsselse bedrijfsleven te leren kennen, reageerde Groothuis Bouwgroep.

En dus stapte Van Hijum, niet direct in bouwvakkerskleding, aan het begin van de middag het fraaie kantoor van het familiebedrijf binnen. Directeuren Wim en Claudi Groothuis verwelkomden hem met het luiden van een bel. “Normaal gesproken doen we dat alleen als we een opdracht hebben binnen gehaald”, aldus Wim Groothuis. Na een gesprek met de directie doorliep Van Hijum het hele bedrijf.

Hij was enthousiast over de drang naar innovatie van Groothuis. Ook kreeg hij te horen waar ondernemers tegenaan lopen. Uiteindelijk mocht hij als eerste een digitale Tiptop doorgeven. Klanten kunnen tips of complimenten geven aan Groothuis. Van Hijum besloot tot het laatste. “Jullie zijn een gastvrij familiebedrijf waar ik een inspirerend bezoek aan heb gebracht.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500