Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Opnieuw pakt een duif van Tiem Schilder de overwinning

Geplaatst op: 4 september 2014

De jonge duiven van Tiem Schilder komen formidabel uit hun rustperiode. Vanwege vakantie van de familie Schilder mochten de jonge duiven van Tiem het jonge duiven programma overslaan. Rust dus in het hok van Tiem in de maand augustus. Maar toen het natour programma aanbrak moesten de jonge duiven van Tiem ook aan het werk. Vakantie was verleden tijd.

Met nu voor de tweede week op rij een overwinning met een jonge duif op het natour programma kun je zeggen dat de rust- en daarna de trainingsperiode voor de duiven zijn vruchten afwerpt. Met een tweetal extra korte trainingsvluchtjes per week vanuit IJsselmuiden wordt het kompas van de duiven aangescherpt door Tiem en dus met succes.

De 437 duiven van de mannen van De Snelvliegers werden, na een lange dag van wachten, ’s middags om 15.50 uur gelost. Met een snelheid van rond de 100 kilometer per uur kwamen de duiven op Genemuiden aangevlogen. En het was opnieuw Tiem Schilder die iedereen te snel af was.

De uitslag vanaf Meer, 154 kilometer:

Tiem Schilder 1, 10
Reind Breman 2, 9, 18, 21
Gebroeders Bakker 3, 25
Harjo de Lange 4, 6, 7
Cor Heutink 5, 12, 20, 22
Piet Breman 8, 23
Bert Bekendam 11
Jan van dijk 13, 15
Gebroeders Eenkhoorn 14
Andre Roetman 16
Siem en Karst Kolk 17
Albert van der Haar 19
Jan Rietman 24

Gepubliceerd door Harm van Wendel
Van Dijk Containers 500