Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Oktoberfeest in Genemuiden

Geplaatst op: 10 september 2014

Genemuiden zal op 17 okt voor één avond GeneMünchen heten. Op deze datum zal de manege van de Zwartewaterruiters worden omgetoverd in een echte Münchener feesttent zoals die staan op de welbekende oktoberfeesten aldaar.

Het is een initiatief van de stichting Zwartewaterevenementen in samenwerking met de plaatselijke horecaonderneming d´Olde Soldoat.

Als men straks binnenkomt in de manege zal menig onderkaak de zwaartekracht niet kunnen weerstaan, aldus Alene Roeland. Zij denkt dat de paardenbak straks niet meer te herkennen is, alles is er aangedaan om bij binnenkomst direct de bourgondische sferen van onze oosterburen te proeven met de nadruk op proeven glimlacht Alene.

In eerste instantie hadden de organisatoren een heel andere avond in de planning maar, toen dit idee niet haalbaar bleek zijn er maar enkele nachten overheen gegaan voor dat deze optie voorbij kwam. Deze optie kreeg dan ook na een paar avonden brainstormen een serieuze vorm op papier, nu is het de kunst om het tot uitvoering te brengen zegt de voorzitter van de stichting Evelien Fuite. Ik ben van mening vervolgt Evelien dat Genemuiden na 700 jaar stad nog nooit zo´n avond heeft meegemaakt, lange tafels met heuse bediening in de klederdracht zoals dat hoort. Volgens de voorzitter is er alles aangedaan om de gasten het gevoel te laten krijgen dat ze op de fiets naar München zijn gekomen.

Johan Snel van Café d’Olde Soldoat draagt zorg voor de consumpties, we zijn er nog mee bezig maar we gaan er van uit dat onze gasten straks uit echte pullen kunnen drinken. Hij wil wel benadrukken dat evenementen als deze heel kostbaar zijn, om alles tot in de puntjes geregeld te krijgen hangt een flink kostenplaatje aan.

Het is dan ook van heel groot belang dat om 20:00u de feestlocatie al goed gevuld is, al was het maar om het schitterende programma wat is samengesteld en een mooi plaatsje aan één van de lange tafels niet te missen! De dames knikken instemmend, om vervolgens een beetje programma uit de doeken te doen.

De zaal is om 19:00u open en dan zullen ook al de eerste klanken te horen zijn, niet veel later zal het podium worden overgenomen door een echte blaaskapel. Zodra die mannen rood zijn aangelopen en uitgeput het podium verlaten komen de echte schlagers voorbij en zullen niet stoppen voor de klok één uur s ’nachts heeft geslagen.

Verder wil de organisatie nog niets kwijt, wie nu nieuwsgierig genoeg is en informatie wil ontvangen over o.a. de te reserveren tafels kan ons volgen via de social media zoals Twitter (@GeneMünchen) of het facebook account van Café d´ Olde Soldoat.

Toegang 16+

Gepubliceerd door Harm van Wendel
Van Dijk Containers 500