Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Liever gras in de tuin

Geplaatst op: 12 september 2014

ZWARTSLUIS – Bij woningbouwplannen moet er meer aandacht zijn voor de aanleg van tuinen. Dat vindt ChristenUnie-raadslid Roel Huls. Hij wijst erop dat steeds meer tuinen van ‘steen’ zijn en dat helpt niet bij de afvoer van zware regenval, zoals experts die steeds vaker verwachten. Huls plaatste zij opmerking donderdag tijdens de behandeling van een woningbouwplan aan de Sluziger Scheepvaartlaan.

Daar wil Wetland Wonen 26 gedateerde huurwoningen slopen en vervangen door zestien koopwoningen. In het plan heeft de corporatie aandacht voor de gevolgen voor flora en fauna. “Mooi dat er aandacht is voor mussen, zwaluwen en vleermuizen, maar die vinden hun eigen weg wel in de natuur. Opmerkelijk dat er nooit aandacht is voor de aanleg va tuinen”, aldus Huls.

Wethouder Arie Speksnijder wijst er echter op dat het om koophuizen gaat. “Bewoners gaan over hun eigen tuin”, aldus Speksnijder, die er bovendien op wees dat uit onderzoek blijkt dat er in de Nieuwe Sluis geen verhoogde kans op wateroverlast is door het bouwplan.

Op Gemeentebelangen na stemde de hele gemeenteraad overigens in met het plan. “Een hele verbetering voor de Nieuwe Sluis”, is de algemene teneur.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500