Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ook op NK oogsten steppers succes

Geplaatst op: 13 september 2014

KAMPERZEEDIJK – De rijders van stepteam Selles Auto’s Kamperzeedijk stonden zaterdag voor een zware opgave: vijftig kilometer steppen over de Nedereindse Berg, het wielerparcours aan de rand van Nieuwegein, een bochtige route met een venijnig steile klim en veel vals plat. Inzet: het Nederlands Kampioenschap op de lange afstand. Ook daar streden ze weer om de bovenste plaatsen mee.

In de jeugdcategorieën werden kortere afstanden verreden, evengoed een lastige klus op deze Dutch Mountain. Jorian Duim en Marit van der Weerd en Josine Akkermans zorgden voor de eerste successen van de dag.  Allebei wonnen ze zilver bij de cadetten, de leeftijdscategorie van 13 t/m 15 jaar.

Juniorrijdsters Diana Klooster en Lianne van Asselt moesten wel de volledige afstand afleggen. Dat deden ze met volle inzet en prachtig resultaat: goud en zilver. Van alle deelnemende dames werden zij vijfde en zevende. Diana liet dit hele seizoen al zien dicht tegen de nationale top aan te zitten; vanaf nu zal de concurrentie toch ook rekening moeten houden met de taaiheid en het doorzettingsvermogen van Lianne.

Bij de dames senioren voorkwam Alice Klooster een “clean sweep” op het podium voor het organiserende stepteam High Level uit Woudenberg. Achter de ongenaakbare gezusters Reijne legde zij met een bekeken race beslag op de derde plaats. Ook in de categorie masters was er succes voor het Kamperzeedijker team: Jan van der Weerd kreeg het zilver omgehangen, voor Diana van der Weerd was er brons.

Op 20 september wordt de stepcompetitie afgesloten met een thuiswedstrijd. Dan zal aan de Kamperzeedijk voor de deur van sponsor Selles Auto’s het startschot klinken voor de klassieker onder de Nederlandse stepwedstrijden. Meer informatie hierover is te vinden op Stepteamkamperzeedijk.nl/wedstrijd.

Gepubliceerd door Harm van Wendel
Van Dijk Containers 500