Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Inwoner mag overgang niet merken

Geplaatst op: 18 september 2014

HASSELT – De gemeente is vanaf 1 januari verantwoordelijk voor de zorg. Wethouder Knol wil dat Zwartewaterlanders zo weinig mogelijk merken van de veranderingen. “Wij gaan zoveel mogelijk door met de huidige zorgaanbieders. 1 januari is ook geen magische datum waarop alles ineens anders wordt”, aldus Knol. De gemeente laat de hulp bij het huishouden tot 1 juli sowieso ongemoeid.

Tot die datum inventariseren wmo-consulenten of en hoeveel hulp betrokken inwoners nodig hebben. “Zij kijken wat mensen zelf kunnen doen en of buren en vrijwilligers een rol kunnen spelen. Aan de hand daarvan kijken we of een algemene voorziening of gewijzigd maatwerk volstaat”, aldus Knol. Ook denkt de gemeente na over een compensatie van zorgkosten voor minima.

Zwartewaterland wil verder de dagbesteding voor ouderen en andere zorgvragers binnen de eigen gemeente regelen. Knol noemt daarbij de drie centra van IJsselheem. Ook vindt hij de aanwezigheid van Philadelphia in ’t Olde Staduus een ‘mooi voorbeeld’ van dagbesteding in de eigen woonplaats en waaraan de samenleving ook iets heeft.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500