Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

ZVZwartsluis kent goede seizoensstart

Geplaatst op: 22 september 2014

ZWARTSLUIS – Zaterdag 20 september organiseerde Steenwijk’34, traditiegetrouw de eerste serieuze wedstrijd van het nieuwe zwemseizoen. Deze sprintwedstrijd stond ook dit jaar weer in de belangstelling van veel verenigingen. Op de deelnemerslijst stonden naast de namen van veel provinciale ploegen ook die van grote clubs uit het noorden, waaronder Leeuwarden en Hoogeveen. De deelname van het Duitse Epe gaf de wedstrijd een internationaal tintje.  ZVZwartsluis kende een zeer goede start van het seizoen met het behalen van drie podiumplaatsen in de verschillende totaalklassementen, daarnaast kon maar liefst 26 keer een nieuw persoonlijk record worden genoteerd met name op de vrijeslag en schoolslag.

Juliette Jansen en Hannah Hulst, die voor het eerst uitkwamen in de leeftijdscategorie meisjes junioren 1, bleken het niveau prima aan te kunnen. Na opmaak van het klassement over vier afstanden, werden beide meisjes verrast met een podiumplaats: Juliette veroverde het zilver en de bronzen medaille was voor Hannah.

Marit Boxum mocht zich meten met de meisjes jeugd. Zij zette, zo vroeg in het seizoen, een knappe prestatie neer door op alle vier afstanden haar tijd te verbeteren, op de 50 m schoolslag zelfs met 2 seconden. Haar totaaltijd leverde een uitstekende tweede plaats op. Daarnaast bleek de gezwommen tijd op de 50 m vrijeslag goed te zijn voor een plaats in de finale van deze afstand bij de dames, waarin  Marit als vijfde aantikte.

Een opsteker was zeker ook het behalen van een keurige vijfde plaats bij meisjes junioren 2 door Annemiek Hulst. Getrude, Alex, Thomas, Esmee, Daan, Julian en Daniel wisten op meerdere afstanden een pr te zwemmen en droegen daarmee bij aan het mooie resultaat, behaald op deze sprintwedstrijd.

Lindsey Berghuis ontbrak op deze wedstrijd, zij was door de KNZB uitgenodigd voor de Nationale miniorendag in Arnhem op basis van haar goede resultaten afgelopen seizoen.

Gepubliceerd door Harm van Wendel
Van Dijk Containers 500