Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Christelijke Boekenmaand van start

Geplaatst op: 1 oktober 2014

GENEMUIDEN – GENEMUIDEN – Het is deze week niet alleen Kinderboekenweek. Ook start de Christelijke Kinderboekenmaand. De Maarten Lutherschool opende die woensdag op feestelijke wijze. De kinderen luisterden onder meer naar een gedichte en lieten een ballon op. “Het kind waarvan het kaartje het verst weg waait, wint een boekenbaan”, vertelt juffrouw Harlene Brand.

Het is de twintigste Christelijke Kinderboekenmaand vertelde zij woensdag alle kinderen van de school. “Het thema van dit jaar is daarom feestelijk en heet ‘In de wolken’. Je kunt in de wolken zijn als je iets te vieren hebt. Als je feest viert, voel je je blij en dankbaar. Dankbaar dat God je blij maakt met iets fijns.”

Na de woorden van Brand las een van de kinderen het gedicht ‘Wolkenfeest’ van Sophia Geuze voor, waarna de leerlingen kennismaakten met het ‘boekenmaandlied’. Daarna was het tijd om buiten de ballonnen de lucht in te laten. De kinderen konden ze wel nablazen om ze nog verder weg proberen te drijven.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500