Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Achthonderd zitplaatsen tijdens Oktoberfest Genemunchen

Geplaatst op: 6 oktober 2014

32 typisch Duitse tafels waaraan in totaal achthonderd mensen kunnen zitten. Dat is het Oktoberfest ‘Genemunchen’ waarmee de Stichting Zwartewaterevenementen zich presenteert. “Omdat wij vaak te horen krijgen dat er in Genemuiden zo weinig wordt georganiseerd”, zegt Johan Snel namens de organisatie over de aanleiding voor de stichting én het feest. Dat is een vijf uur durend programma waarin de manege volledig wordt ondergedompeld in Duitse sferen.

“Schnell”, zegt de horecaondernemer bij het handen schudden. Nog even en hij spreekt beter Duits dan onze Oosterburen. “Of de muziek ook de mijne is? Ach, bij mij gaat alles er wel in, maar ik denk dat ik om 01.00 uur wel even genoeg schlagers heb gehoord”, glimlacht Snel. Desondanks kijkt hij erg uit naar het evenement. “We beginnen om 20.00 uur met een echte blaaskapel. Daarna draait een deejay schlagers en vervolgens krijgen we drie feestbands met tussendoor steeds weer een deejay. En ondertussen word je aan de tafels bediend door dames in Duitse klederdracht”, vertelt Snel. En de aanwezigen mogen ook de lederhosen aantrekken, lacht hij. “Uiteraard niet verplicht, maar leuk is het wel. Toevallig kwam vanmiddag mijn lederhose binnen. Helaas te groot…”

De opbouw van het feest begint maandag al. Stichting Zwartewaterevenementen hoopt twee dagen later redelijk klaar te zijn voor het oktoberfest. “In de manege komt een speciale vloer en we bouwen een groot podium met onder meer een skihut. Vervolgens komen de 32 tafels erin en kleden we de hele zaal sfeervol aan. Buiten komen speciale toiletvoorzieningen. Naast de achthonderd zitplaatsen is er binnen ook ruimte om te staan. Je kunt bijvoorbeeld hamburgers en bratwurst kopen”, legt Snel het idee van het feest verder uit.

De Stichting Evenementen Zwartewater hoopt op een doorslaand succes. Dan is een vervolg zeker mogelijk en niet alleen met een Oktoberfest. “Ons doel is om meer reuring binnen de gemeente te krijgen. We steken met dit feest echt onze nek uit in de hoop dat we vaker dit soort evenementen kunnen organiseren. Ik ben zeker positief. Je merkt dat veel mensen benieuwd zijn daar Genemunchen. Deze locatie is ook perfect: je hebt de ruimte, er zijn voldoende parkeerplaatsen en de ligging is goed. Politie en brandweer zijn daarom enthousiast. Wij verwachten ook dat het geluidsniveau meevalt. Schlagers is wat anders dan harde dansmuziek. Het is de bedoeling dat de gasten ook met elkaar kunnen praten.”

De muziek zwijgt bovendien om 01.00 uur. Daarom moet de sfeer er al vroeg op de avond inzitten, vindt Snel. “Daaraan verbinden we een actie: mensen die in de voorverkoop een kaart kopen of tijdens het feest voor 21.00 uur een kassakaart kopen, krijgen twee gratis munten”, aldus Snel, die gaat voor een topfeest. Kaarten kunnen in de voorverkoop worden besteld via genemunchen@outlook.com. De zaal gaat op 17 oktober om 19.00 uur al open.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500