Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Bezuinig niet op evenementen’

Geplaatst op: 6 oktober 2014

De Stichting Man en Muis vindt dat de gemeente de subsidie voor Genemusiment, Doake en WG van der Hulstfestival niet moet stopzetten. In een brief aan de gemeenteraad doet de organisator van de laatste twee evenementen het voorstel om juist 15.000 euro op Marketing Oost te bezuinigen. Die organisatie promoot de regio mede met subsidie van de gemeente Zwartewaterland. Volgens Man en Muis kunnen lokale organisaties dat ook. “En bovendien, als er geen evenementen meer zijn, valt er niets te promoten.”

De gemeenteraad buigt zich donderdag over de cultuurnota van B en W. Daarin staat dat een structurele bezuiniging van 15.000 op ‘cultuur’ het beste kan gebeuren via het stopzetten van de geldkraan voor de genoemde evenementen. “Erg ontmoedigend voor burgerinitiatieven in het culturele leven”, aldus de Stichting Man en Muis. Als de nota wordt aangenomen is het ‘einde oefening’ voor de drie evenementen, denkt de stichting. Die wijst erop dat maar liefst tweehonderd vrijwilligers bij de evenementen betrokken zijn.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500