Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bestuurders en vrijwilligers nemen kinderen mee op avontuur met Mr Finney

Geplaatst op: 8 oktober 2014

gemzwartewaterland_500Op 10 oktober lezen wethouder Gerrit Knol en wethouder Dick Visserman voor aan leerlingen van het basisonderwijs. Wethouder Arie Speksnijder leest voor op 23 oktober. Zij lezen voor uit het door Prinses Laurentien geschreven boek Mr Finney en het raadsel in de bomen. Vervolgens gaan de lezers met de kinderen in gesprek over de waarde van natuur en de vraag hoe we samen beter met de aarde om kunnen gaan. Natuur en Milieu Overijssel, provincie Overijssel en gemeente Zwartewaterland organiseren deze voorleesactie als onderdeel van de nationale Dag van de Duurzaamheid.

Het is herfst en Mr Finney is op weg naar het bos. Onderweg komt hij zijn vriend Eekhoorn tegen, die beukennootjes aan het verzamelen is. Maar waarom heeft hij er zo veel? Hebben de andere dieren nu nog wel genoeg? Dat vraagt Mr Finney zich af in het door Prinses Laurentien geschreven boek Mr Finney en het raadsel in de bomen. Hij daagt hiermee de kinderen uit om na te denken over de wereld om hen heen. Vaak komen ze dan met frisse ideeën en verrassende oplossingen als het gaat om milieu, energie, samenleven en eerlijk delen.

Voorleesactie

Tijdens de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober horen ruim 4.000 kinderen uit Overijssel het spannende verhaal van Mr Finney. 150 bestuurders en vrijwilligers uit Overijssel lezen het nieuwe boek in de klas aan hen voor. Ook gemeente Zwartewaterland doet aan deze voorleesactie mee. De wethouders gaan op bezoek bij OBS Aremberg in Zwartsluis, OBS Genne in Hasselt en de Rehobothschool in Genemuiden. Het thema van het boek is ‘waarde van natuur’. In het nieuwe avontuur ontdekken Mr Finney en zijn vrienden hoe ze door te delen beter met elkaar en de aarde om kunnen gaan. De wethouders gaan na het lezen met de kinderen in gesprek over vragen als: Wat is jouw favoriete plek in de natuur? Hoe zie jij de natuur in de toekomst? Hoe kunnen wij samen de natuur helpen en wat zijn voorbeelden waarbij de natuur ons helpt? Zo dagen ze de kinderen uit om na te denken over de wereld om hen heen.

Gepubliceerd door Harm van Wendel
Van Dijk Containers 500