Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zware bezuiniging op zwembaden

Geplaatst op: 13 oktober 2014

Het college van B en W wil vanaf 2016 200.000 euro per jaar extra bezuinigingen op de zwembaden in Zwartewaterland. Dat blijkt uit de Programmabegroting 2015-2018. Volgens burgemeester en wethouders zijn ingrijpende, lastige en pijnlijke keuzes nodig om de financiën van de gemeente weer gezond te maken. Ook de peuterspeelzalen/kinderopvang en het jeugdwerk ontkomen niet aan extra kortingen.

Het jeugdwerk moet vanaf komend jaar 50.000 extra  bezuinigen, de peuterspeelzalen 31.000 euro per jaar. Bedragen die bovenop eerdere kortingen van een meervoud daarvan komen. Ook de OZB stijgt vanaf januari met 2 procent, net zoals de leges voor bouw- of evenementenvergunningen. Belastingen (zoals toeristenbelasting of precario) stijgen met 1,25 procent. Het college denkt ook te kunnen bezuinigen op overhead, loonkosten en leerlingenvervoer. Bovendien moeten 36 van de 43 gemeentelijke gebouwen worden verkocht.

De maatregelen zijn hard nodig omdat het eigen vermogen van de gemeente snel afneemt, de schulden oplopen en de inkomsten dalen. De gemeenteraad bespreekt de programmabegroting volgende week donderdag.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500